Charlot Matthijsse

CoachingHaptotherapie

Mijn naam is Charlot Matthijsse en ik werk met veel plezier en passie als haptotherapeut en kinder- en jeugdcounselor. Van huis uit ben ik orthopedagoog en geschoold in het lichaamsgeoriënteerde werken. Door de combinatie van de opleidingen die ik gevolgd heb kan ik mensen met uiteenlopende klachten op een diepgaande manier helpen. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de reguliere jeugdhulpverlening en werk in mijn praktijk zowel met volwassenen als met kinderen en hun ouder(s).

“Laat me iets zien en ik weet het morgen nog. Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven”.

Haptotherapie

Jou helpen weer in balans te komen en meer verbinding met jezelf én met anderen om je heen te creëren, is mijn passie! Ik word elke keer weer blij van de groei die mensen in mijn praktijk doormaken. Kom je er om welke reden dan ook zelf even niet meer uitkomt, dan is mijn aanbod mogelijk iets voor jou. Haptotherapie helpt om je balans te herstellen tussen denken en voelen. Hierdoor maak je keuzes die bij jou passen, vanuit verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Uit eigen ervaring heb ik ontdekt hoe belangrijk het is de verbinding met jezelf te herstellen om zo je eigen weg te vinden. In de sessies word je je bewust van jouw patronen en ontdekken we samen je mogelijkheden middels ervaringsgerichte oefeningen. Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam en ontwikkelt nieuwe manieren om om te gaan met moeilijke situaties. Ik help je om weer in beweging te komen en je verder te ontwikkelen. Daardoor kun je je klachten verminderen en je draagkracht vergroten. Dit geeft meer balans en vrijheid in je dagelijks leven. Haptonomie brengt je dichter bij jezelf!

Contact met Charlot Matthijsse

Kinder- en jeugdcounseling

Ben je op zoek naar een laagdrempelige vorm van hulp voor je kind? Dan is kindercounseling mogelijk wat je zoekt. Deze vorm van hulp bied ik kinderen met een gezonde stabiele basis, die tijdelijk uit balans zijn. Bijvoorbeeld door scheiding van de ouders, door het overlijden van een naaste of pesten. Het is geschikt voor kinderen en jongeren tussen de vijf en achttien jaar. In de sessies help ik je kind om zijn of haar eigen oplossingen en krachtbronnen te vinden. We werken aan de dingen die je kind (nog) moeilijk vindt en kijken daarbij ook waar hij of zij goed in is. Ik gebruik verschillende methoden en middelen, zoals spel, creatieve werkvormen, systemisch werk en cognitieve gedragstherapie. Samen zoeken we een aanpak die bij jouw kind past. Zo nodig betrek ik jou als ouder bij de hulp. Vaak heb ik je kind na een paar sessies weer goed vooruit geholpen.

Kennismaking en vergoeding

Omdat ik bij de NFG beroepsvereniging ben aangesloten, worden zowel haptotherapie als kinder- en jeugdcounseling door bijna alle zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Neem gerust contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden voor jou en/of je kind. Ik ontmoet je graag!

Meer informatie kun je vinden op mijn website www.haptonomieplus.nl

• Haptotherapie: voor (jong)volwassenen, kinderen én voor kinderen met hun ouder(s)
• Kinder- en jeugdcounseling

Contact

Website: www.haptonomieplus.nl
E-mail: info@haptonomieplus.nl
Telefoon: 06-37194080