Laden Evenementen

Cursus Meditatie | 15 jun 2024

15 juni | 10:00 - 17:00

€123

Meditatie cursus, training en opleiding, makkelijk mediteren leren!

Tijdens de meditatie cursus in 1 dag, leer je oordeelloos observeren, de essentie van meditatie. Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Het grootste avontuur dat de mens kan ondernemen. Meditatie is gewoonweg zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Je bent alleen maar, en dat is een puur genot.

Waar komt dit genot vandaan als je niets doet? Nergens vandaan of van overal. Het heeft geen oorzaak omdat het bestaan als zodanig pure vreugde is. Wanneer je helemaal niets doet – niet lichamelijk, niet geestelijk, op geen enkel niveau – wanneer alle activiteit is gestopt en je zuiver en alleen bent, dan is dat meditatie. Wanneer je de tijd kunt vinden om gewoonweg te zijn, laat dan al het doen varen. Denken is ook doen, concentratie is ook doen, contemplatie is ook doen. Zelfs al doe je een enkel moment niets en je bent gewoon, gecentreerd, volkomen relaxed, dan is dat meditatie. Meditatie leert je in je innerlijke kracht te staan.

En als je eenmaal de slag te pakken hebt, kun je in die staat van bewustzijn blijven zo lang als je wil. Je instelling ten opzichte van het dagelijks leven is daarbij van belang. Uiteindelijk kun je desgewenst 24 uur per dag in die staat blijven. Als je je eenmaal bewust bent geworden van de manier waarop je wezen ongestoord kan blijven, kun je langzaam dingen gaan doen tijdens je meditatie, terwijl je waakzaam bent dat je wezen niet in beweging wordt gebracht. Dat wordt ook wel mindfulness genoemd. Dat is het tweede gedeelte van meditatie. Eerst leer je hoe je gewoonweg kunt zijn en dan leer je gewoonweg te zijn tijdens het uitvoeren van simpele activiteiten: de vloer schoonmaken, douchen, etc. Daarna kun je ook gecompliceerdere dingen gaan doen, maar blijf je ervan bewust gecentreerd te zijn.


Wat ken je en kun je na deze meditatie cursus?

  • Je weet wat meditatie is en hoe het werkt
  • Ademhaling en zithouding
  • Vipassana Meditatie
  • Chakra Sounds Meditatie
  • Anapanasati, een meditatie uit het boedhisme
  • Kundalini meditatie
  • Meditatie in het dagelijks leven
  • Mantra Meditatie

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€123
Site:
https://anand.nl/agenda/cursus-meditatie-15-jun-2024-nijmegen/

Locatie

Cordium
De Ruyterstraat 65
Nijmegen, 6512 GB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Anand Opleidingen
Telefoon
0757 - 112 133
E-mail
info@anand.nl
Bekijk de site van Organisator