Van Vliet en Van Rijswijk – Familie en organisatie-opstellingen

Systemisch werk

Van Vliet en Van Rijswijk

Familie en Organisatie-Opstellingen

Het gaat niet om een leuk leven maar om een waarachtig leven. Een leven dat klopt!

Gabrielle van Vliet

Ik ben Gestalt-psychotherapeut en heb sinds 2001 mijn eigen praktijk te Nijmegen. Daar geef ik individuele Gestalttherapie, individuele opstellingen met vloerankers of tafelopstellingen met poppetjes, relatietherapie, leertherapie en individuele coaching. www.gabriellevanvliet.nl, gabriellevanvliet@gmail.com, 0627297799

 

Sven van Rijswijk

Ik ben sinds 2010 eigenaar van Van Rijswijk Project & Advies, daarnaast werk ik als directeur bij Park Lingezegen. Sinds een aantal jaren adviseer ik mensen en organisaties door middel van organisatie opstellingen en ben ik klankbord voor leidinggevenden. www.vanrijswijkprojectenadvies.nl, project.advies@live.nl, 0653403869

 

Wij hebben beiden meerdere jaren scholing gehad in systemisch werk en familie/organisatie-opstellingen bij Vidende te Antwerpen.

 

Thema’s waar je mee worstelt zijn vaak verbonden met je familiale context. De methodiek van familieopstellingen geeft je inzicht in de onderliggende dynamieken die vaak verborgen blijven en hun oorsprong hebben in je familiale verleden.
Familieopstellingen werken verhelderend en geven je zicht op meer mogelijkheden om beweging te krijgen in vastgeraakte situaties. Door rituelen – bijvoorbeeld een last teruggeven die je al te lang gedragen hebt – kan je op een symbolische manier de eerste stappen zetten via een opstelling.
Door deze unieke bijzondere dag in een veilige groepsomgeving op verschillende manieren met je vragen aan de slag te gaan en ook te groeien door de thema’s van anderen. Er is ruimte voor een zorgvuldige afronding en transfer naar je dagelijkse leven.

 

Wat is een opstelling

Een opstelling is een methode om inzicht te krijgen in en voeling te krijgen met de diepere oorzaken van een vraagstuk. We stellen een familie-of organisatie-systeem op in de ruimte en brengen je situatie zo letterlijk in beeld. Je kiest mensen om personen, functies of andere belangrijke zaken te representeren: je vader, je zus, de directeur, de erfenis, de fusie. Deze opstelling laat zien over onderlinge verhoudingen en wat onbewust allemaal meespeelt. Vervolgens kijken we samen wat er nodig is om wat meer bewegingsruimte te creëren, hoe ballast kan worden losgelaten en wat er nieuw perspectief geeft. Een opstelling geeft geen pasklare antwoorden, wel inzichten en ervaringen die nog lang zullen doorwerken. Bron: Vidende.

 

We geven de opstellingsdagen op zondagen 1 x per maand in het Cordium te Nijmegen van 9.30 tot 17.00 uur. Openstaande data 2024 : 21 april, 26 mei , 23 juni, 22 sep, 13 okt, 24 nov. De kosten zijn Eigen opstelling € 127,50 incl. lunch. Representant € 57,50 incl. lunch. Bel of mail als je mee wil doen.

Contact met Van Vliet en Van Rijswijk – Familie en organisatie-opstellingen