True Colours, praktijk voor Coaching & Counseling

CoachingCounselingPsychologenSystemisch werk

Mijn naam is Clementine de Jonge, psychosociaal therapeut. Mijn begeleiding richt zich op jongeren en volwassenen en ik ben gespecialiseerd in:

  1. Autisme spectrum stoornissen
  2. Burn-out en preventie bij overprikkeling.
  3. Hoogsensitiviteit
  4. Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
  5. Psychologische begeleiding bij chronische ziekte
  6. Relatietherapie algemeen
  7. Relatietherapie waarbij autisme een rol speelt

De doelgroep lijkt divers, maar het één heeft vaak te maken met het ander. Zo is mij opgevallen dat mensen met een verhoogde prikkelgevoeligheid vaker last hebben van PDS en er een verhoogd risico bestaat op burn-out of relatieproblematiek. Vanuit werk in de eerstelijn gezondheidszorg heb ik gezien welke invloed een chronische ziekte op het algemeen welzijn kan hebben.

Daarnaast ben ik afgestudeerd op een onderzoek naar overeenkomsten en verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit en de invloed hiervan op het dagelijks leven. Deze inzichten integreer ik in mijn begeleiding. Een plus is dat ik kennis heb opgedaan door studie én ervaringsdeskundige ben op diverse vlakken.

Mijn begeleiding bestaat uit gesprekstherapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), systemisch werk, familie opstellingen en hypnotherapie bij Prikkelbare Darm Syndroom.

In de begeleiding bij autisme spectrum stoornissen maak ik gebruik van diverse methodes; Brain Blocks, Rust bij Autisme en onderdelen van Geef-mij-de-5.

Begeleiding varieert van een kortdurend traject tot aan een wat langer traject. Tijdens en na ieder gesprek stem ik af wat er op dat moment nodig is en bied maatwerk.

Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging LVPW en ingeschreven als registertherapeut bij het RBCZ waardoor mijn behandelingen bij de meeste zorgverzekeraars geheel danwel gedeeltelijk worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Een kennismakingsgesprek kan via beveiligd beeldbellen.

Clementine de Jonge, psychosociaal therapeut
Praktijk True Colours
T: 06-24376450
E: clementine@truecolourscc.nl
W: www.truecolourscc.nl

 

Contact met True Colours, praktijk voor Coaching & Counseling