Steven Fairley – Fairleys Systemisch Consultancy

CoachingCounselingEnergie & IntuitieSystemisch werk

Fairleys en familieopstellingen: 

Een familieopstelling is een prachtige mogelijkheid om persoonlijke vraagstukken vanuit je familiesysteem te doorgronden. De opstelling legt bloot waar de boel uit balans is. Het laat de dieperliggende, vaak onbewuste, oorzaken daarvan zien en geeft veel inzicht waardoor er verandering plaats kan vinden. Tijdens een opstelling gaat het vooral om het waarnemen en voelen van wat er gebeurt. Het is een krachtig eerlijke manier van kijken, want het ego en je hoofd zitten niet in de weg.

Ik bied familieopstellingen aan in de vorm van 1-op-1 sessies met een tafelopstelling of opstelling in de ruimte. Ook kan dat in een groep met representanten bij je thuis of in één van mijn workshops bij Cordium. In de workshops kun je kiezen of je vraagsteller of alleen representant wil zijn. 

Er zijn ontelbaar veel onderwerpen die met een opstelling uitgewerkt kunnen worden, zoals:

 • Doorbreken van belemmerende persoonlijke patronen 
 • Inzicht krijgen in verstoorde relaties met familieleden
 • Gezinsproblemen, al dan niet in samengestelde gezinnen
 • Relatieproblemen en scheiding
 • Inzicht in onverklaarbare gevoelens van schaamte, angst of verdriet
 • Iemands plek ingenomen hebben binnen het systeem
 • Verdriet en rouw door verlies
 • Overbelasting door werk of hobby
 • Gevoelens van vastzitten, nutteloosheid en eenzaamheid
 • Omgaan met verantwoordelijkheid en loyaliteit
 • Verlangen naar meer vertrouwen in jezelf en naar persoonlijke groei
 • Zoektocht naar liefde en passie in het leven
 • Ontwikkeling van wens naar realiteit
 • Toekomstige persoonlijke stappen toetsen

Wees welkom, ook als je alleen voor de ervaring komt. Mocht je liever een individuele opstelling doen, bel of email mij voor een afspraak.

Fairleys en bedrijfsopstellingen: 

Naast familieopstellingen begeleid ik ook bedrijven via bedrijfsopstellingen. Na vele jaren in het bedrijfsleven ben ik ervan overtuigd dat je een bedrijf het beste kunt zien als een levend wezen, organisch van structuur en met een eigen karakter. Een verzameling mensen die samen één levend organisme vormen. En als je goed kijkt, zie je wanneer een bedrijf gezond is en in zijn kracht staat. Zo ook wanneer er iets ondermijnend werkt en het geheel niet meer beweegt naar zijn potentieel. Hoe kom je erachter wat er speelt waardoor het levend organisme verzwakt is? Hoe in de diepere lagen van het bedrijfssysteem te kijken? Hoe dat potentieel weer optimaal te benutten?

Bedrijfsopstellingen lenen zich prima om deze vraagstukken te onderzoeken. Het brengt een nieuwe dimensie aan reflectie, analyse en oplossingen voor kleine en grote problemen in de organisatie. Juist wanneer het om onuitgesproken en moeilijk grijpbare thema’s gaat. Bedrijfsopstellingen zijn breed inzetbaar, dus ook om bijvoorbeeld commerciële scenario’s, veranderingstrajecten, leiderschapsgroei, teammanagement, de organisatiecultuur etc. te onderzoeken. Soms zijn de inzichten uit een bedrijfsopstelling al voldoende om verder te kunnen. Ook kan een interventie ter plekke het organisatiesysteem weer in balans brengen. De ervaring leert dat een halve dag al voldoende kan zijn om tot nieuwe inzichten te komen en verandering teweeg te brengen. 

Ben je geïnteresseerd in een bedrijfsopstelling of een traject van systemisch consultancy? Dan kom ik graag langs bij je bedrijf. Mocht je liever buiten de deur afspreken, dan is Cordium een geweldige plek om elkaar te ontmoeten.

Over Steven Fairley

Mijn naam is Steven Fairley, zoon, vader en echtgenoot. Ik ben afgestudeerd in bedrijfskunde en bedrijfscommunicatie en heb vele jaren in veelal leidinggevende functies in het bedrijfsleven gewerkt. Eind 2020 stapte ik uit het bedrijfsleven, murw van alle show, wars van de in mijn ogen ego-gedreven mentaliteit. Klaar voor authentieke dienstbaarheid vanuit het hart. Na die keuze bracht ik veel tijd door met mijn gezin en ondernam ik van alles dat normaal blijft liggen bij een full-time baan. Een deelname als representant aan een dag vol familieopstellingen was zoiets. Gegrepen door de echtheid, eenvoud en effectiviteit van opstellingen, heb ik mijn verdere koers in die richting uitgezet. Met de opleidingen die ik heb gevolgd, kan ik nu zelf anderen de ‘magie’ van opstellingen laten ervaren. 

Contact met Steven Fairley – Fairleys Systemisch Consultancy