Steven Fairley – Fairleys Systemisch Consultancy

CoachingCounselingSystemisch werk

Fairleys en organisatievraagstukken

Als we een organisatie zien als een levend wezen, organisch van structuur, dan doorloopt het de jaargetijden net zoals in de natuur. Naast dat het rijmt, kijk ik altijd al op die manier naar organisaties. En als je goed kijkt zie je wanneer een organisatie(deel) gezond is. Zo ook wanneer er iets ontwrichtend werkt en het niet meer beweegt naar zijn potentieel. Hoe nu erachter te komen wat er speelt waardoor het levend organisme verzwakt is? Hoe in de diepere lagen van het organisatiesysteem te kijken? Organisatieopstellingen lenen zich daar prima voor. Juist wanneer het om onuitgesproken en moeilijk grijpbare thema’s gaat. Vanuit organisch perspectief lijken veel thema’s dan ook eerder trauma’s. Hier een blauwe plek of een schram, daar een litteken. Organisatietrauma’s kennen vele vormen en maten maar hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze zitten in de weg en werken ontwrichtend.

Fairleys systemisch consultancy is ontstaan uit de wens om de zakelijke markt te bedienen met organisatieadvies dat sterk steunt op systemisch werk. Het brengt een hele nieuwe dimensie aan reflectie, analyse en oplossingen voor kleine en grote trauma’s in de organisatie. Traditioneel is de consultant de expert, maar met behulp van een organisatieopstelling wordt de organisatie zelf de expert. De organisatie toont ons ongefilterd wat er ontwrichtend werkt en welke oplossing het meest resoneert met het welzijn van het organisatiesysteem. Organisatieopstellingen zijn breed inzetbaar, dus ook om commerciële scenario’s, veranderingstrajecten, leiderschapsgroei, teammanagement, de organisatiecultuur etc. te onderzoeken.

Contact met Steven Fairley – Fairleys Systemisch Consultancy
Samen met jou kijk ik tijdens een workshop in Cordium naar het innerlijke beeld van de organisatie en wat deze ons toont. Deelnemers aan de workshop worden opgesteld als representanten en reageren in die hoedanigheid op elkaar. Dit geeft snel zeer krachtige inzichten. De magie van een organisatieopstelling is dat het systeem haarfijn aangeeft welke strategie, doel of actie het meest heilzaam werkt. Soms zijn de inzichten uit de opstelling voor iemand voldoende. Soms kan een interventie ter plekke het organisatiesysteem weer tot rust en in balans te brengen. Laten we samen kijken. Wees welkom bij mijn workshops. Mocht je liever een individuele opstelling doen, bel of email mij voor een afspraak.

Workshop data:

 • 10 juli 2022
 • 4 september 2022
 • 25 september 2022
 • 30 oktober 2022
 • 26 november 2022

Fairleys en persoonlijke vraagstukken

Een familieopstelling is een prachtige mogelijkheid om persoonlijke vraagstukken vanuit je familiesysteem te doorgronden. In een familieopstelling wordt gauw zichtbaar of je op je plek staat ten opzichte van andere familieleden en of de hiërarchie klopt. Het kan zomaar zijn dat je ter compensatie op de plek van een ander familielid bent gaan staan. Ook is het belangrijk dat er een gezonde balans is tussen het geven en nemen met de anderen in je systeem van herkomst. Misschien geef je teveel en neem je te weinig waardoor het de balans in je familiesysteem verstoort. Wat een familieopstelling altijd toont is of er balans is en waar je aandacht aan mag geven. Bij een familieopstelling kan dat in een 1-op-1 sessie met een tafelopstelling of opstelling in de ruimte. Ook kan dat met representanten bij iemand thuis of in één van mijn workshops bij Cordium.

Een familieopstelling is een krachtige manier om naar de onderstroom in iemands systeem van herkomst te kijken. Met de onderstroom bedoel ik de onuitgesproken, onzichtbare en onbewuste processen en dynamieken, die voelbaar zijn binnen je familiesysteem. Het is ook een eerlijke manier van kijken, want het ego en je hoofd zitten niet in de weg. Er zijn echt ontelbaar veel verschillende soorten onderwerpen die men met familieopstellingen kan bekijken.

Onderwerpen die veel aan bod komen zijn:

 • Doorbreken van belemmerende persoonlijke patronen
 • Inzicht krijgen in verstoorde relaties met familieleden
 • Gezinsproblemen, al dan niet in samengestelde gezinnen
 • Relatieproblemen en scheiding
 • Inzicht in onverklaarbare gevoelens van schaamte, angst, verdriet of woede
 • Iemand anders zijn plek ingenomen hebben
 • Verdriet door de dood van een familielid of vriend
 • Overbelasting door werk of hobby
 • Gevoelens van vastzitten, nutteloosheid en eenzaamheid
 • Omgaan met verantwoordelijkheid en loyaliteit
 • Verlangen naar meer vertrouwen in jezelf
 • Ondersteuning van persoonlijke groei
 • Zoektocht naar liefde en passie in het leven
 • Ontwikkeling van wensen naar realiteit
 • Toekomstige persoonlijke stappen toetsen

Tijdens een workshop familieopstellingen kijk ik aan de hand van de ingebrachte vragen naar iemands systeem van herkomst. Uit het beeld van de opstelling komen zeer verhelderende inzichten voort. Je kunt ook alleen als representant meedoen, wat ook waardevolle inzichten geeft. Je wordt namelijk nooit zomaar gekozen om iets of iemand te representeren. Wees welkom bij mijn workshops. Mocht je liever een individuele opstelling doen, bel of email mij voor een afspraak.

Workshop data:

 • 16 oktober 2022
 • 11 december 2022

Over Steven Fairley

Mijn naam is Steven Fairley, zoon, vader en echtgenoot. Ik ben afgestudeerd in bedrijfskunde en bedrijfscommunicatie en heb vele jaren in veelal leidinggevende functies in het bedrijfsleven gewerkt. In oktober 2020 heb ik een nuttige werkpauze ingelast. Ik heb veel tijd aan mijn gezin besteed en van alles ondernomen dat normaal blijft liggen bij een fulltime baan. Ook een deelname als representant aan een familieopstelling was zoiets. Gegrepen door de magie van die opstelling heb ik opleidingen gevolgd om zelf organisatie- en familieopstellingen te kunnen begeleiden.

Ik heb voor de bedrijfsnaam Fairleys gekozen als één van vele Fairley’s die mijn familie vormen. Net zoals wij allemaal één van dezelfde mensenfamilie zijn. Verbonden door de onderstroom. Het enige wat je hoeft te doen is in een opstelling stappen om de verbinding te ervaren. Het is werkelijk een boeiende onderzoeksmethode omdat de onderstroom ongefilterd eerlijk is en aan het ego voorbij gaat. Dat geldt voor mensen maar ook voor organisaties. Mijn missie is om onze mensenfamilie de magie van een opstelling te laten ervaren. Om tot het besef te komen dat we allemaal met elkaar in verbinding staan en dat heling en groei tot eenieders potentie behoren.

Contact

www.fairleys.nl
Tel: 0618873817                                                 
email: steven@fairleys.nl