Stephanie Janssen

CoachingMindfulness

Worstelen met je figuur, eten en sporten kan zo ontzettend vervelend zijn. Diëten/schema’s die je maar een tijdje volhoudt helpen daar niet positief aan mee.

Vele jaren terug zat ik hier middenin. Achteraf gezien was dat zo stressvol en uitputtend. En ik had weinig plezier, niet leuk dus!

Ik ben gaan merken dat het makkelijker is om blij en trots te worden op je lijf als je je losmaakt van deze strijd en zelf aan het roer komt te staan. Je lijf verandert dan vanzelf mee met jou.

De voordelen:

  • Vergroot je zelfwaardering en -vertrouwen.
  • Meer ruimte voor plezier, liefde en vrijheid in je leven.
  • Meer balans en vrede in jouw leefstijl.
  • Frustraties rondom eten en sporten verdwijnen.

Werkwijze

Samen met andere diëtisten, vele ervaringen van cliënten en wetenschappers ben ik tot de conclusie gekomen dat diëten/voedingsschema’s niet het antwoord zijn op geluk en gewichtsbeheersing voor de lange duur. Een voorbeeld: vaak zien we door de bomen het bos niet meer door veel en veranderlijke informatie over gezondheid en afvallen. We denken dan vaak dat we meer moeten weten en kunnen terwijl er al een overvloed is aan informatie en we bij elke poging even zo ons best doen. De focus op een zoveelste schema/advies en de weegschaal zorgt dan dat we het probleem op de lange termijn blijven ervaren. Dit probleem heeft namelijk een grotere betrekking op onszelf dan op eten en sporten zelf.

Ik laat je graag lezen welke veelzijdige methode ik ontwikkeld heb. Dit bevat sporten/bewegen, mindfulness en advies, coaching en oefeningen rondom eten. De begeleiding is natuurlijk maatwerk, deze pagina geeft enkel een algemene indruk van de werkwijze: www.blijmetmijnlijf.nl/mijnmethode.

Achtergrond

In 2014 begon ik als zelfstandig diëtist en personal trainer in de regio Nijmegen. Ik vond het altijd al belangrijk dat ik iemand begeleidde naar een prettige leefstijl die bij iemand past. In de loop der tijd heeft de manier van begeleiden een steeds sterker coachend karakter gekregen. Ik heb zelf een achtergrond met een eetstoornis en zag naarmate ik ouder werd meer de achterliggende lagen/problemen van mensen die diëten volgen. Ik vind het mooi als we ermee om mogen leren gaan vanuit compassie en vrijheid. En dat we mogen ontdekken wat we al aan eigen kracht bezitten.

Werkfilosofie

Het is voor mij van grote waarde om vanuit gelijkwaardigheid, openheid en verbinding te werken. Dit past bij de persoon die ik ben en dit werkt prettig voor mij. Tevens hoor ik van klanten terug dat zij zich hierdoor op hun gemak voelen. Verder merk ik dat het de effectiviteit van coaching versterkt. Om op deze manier te kunnen werken staat mijn persoonlijke ontwikkeling centraal in mijn leven. Als je hier meer over wil lezen: www.blijmetmijnlijf.nl/overmij.

Contact met Stephanie Janssen