Stephanie Janssen

CoachingMindfulness

Worstelen met je gewicht, voeding en sporten is ontzettend vervelend. Diëten/schema’s die je maar een tijdje volhoudt helpen daar niet aan mee.

Vele jaren terug zat ik hier middenin. Vermoeiend. Weinig plezier. Niet leuk dus!

Ik ben gaan merken dat het makkelijker is om blij en trots te worden op je lijf en een gezonde leefstijl te krijgen, als je je losmaakt van deze strijd en zelf aan roer komt te staan. Vaak willen we de problemen alleen oplossen en blijven we in cirkeltjes werken. Ik destijds ook. Dit lijkt veiliger. Ik laat je graag in alle veiligheid ervaren dat het geen strijd hoeft te zijn. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik heb de achtergrond van diëtist en personal trainer, maar ik begeleid vooral vanuit ervaringsdeskundige, coach en mens in de regio Nijmegen. Met mens bedoel ik; ik ben voor gelijkwaardig contact, voor zoveel mogelijk mezelf blijven (in plaats van in een coachrol schieten). Openheid is voor mij een belangrijke manier om mezelf goed te voelen, iemand zich thuis te laten voelen en meer te bereiken binnen coaching. Om dit te bereiken staat mijn persoonlijke ontwikkeling centraal in mijn leven, ik ben bijvoorbeeld erg dankbaar voor de schematherapie die ik heb gevolgd. Vanuit de opleiding in de ban van emotie-eten (www.emotie-eten.nl/professional/) leerde ik als diëtist en coach ook bij. Verder heb ik in het verleden twee mindfulness trainingen gevolgd en zit dit verweven in mijn eigen leven op een manier die bij mij past. Ik vind het mooi om te laten zien dat mindfulness/mediatie niet hoeft te gaan over doorzettingsvermogen, maar dat het juist passend gemaakt kan worden op jou. Ook als je het voor een ander doel dan gewichtsbeheersing wil aanleren, vind ik het mooi om je hierbij te ondersteunen.

Samen met vele andere diëtisten, ervaringen van cliënten en wetenschappers ben ik tot de conclusie gekomen dat diëten/voedingsschema’s niet het antwoord zijn op gewichtsbeheersing voor de lange duur. Ik laat je graag lezen welke methode ik ontwikkeld heb. De begeleiding is maatwerk, dus ik houd mij niet vast aan een strakke structuur. Dit geeft je in ieder geval een indruk: www.blijmetmijnlijf.nl/mijnmethode

Contact met Stephanie Janssen