Saskia Stach

CoachingCore energetica

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in hoe het leven, de natuur, de kosmos en de mens in elkaar zitten. Ik heb biologie, gezondheidskunde en enkele jaren psychologie gestudeerd. Heb als docent in het middelbaar onderwijs gewerkt. En bij een grote luchtvaartmaatschappij. Al meer dan dertig jaar deel ik mijn leven met mijn partner en samen hebben we drie volwassen kinderen.

In 2004-2005 heb ik de transformatietraining bij Anna Timmermans gedaan. Deze training wordt nu door het Netherlands Institute of Core Energetics (NICE) gegeven. Deze training heeft me geholpen een aantal beperkende overtuigingen los te laten, meer vrijheid te ervaren, vitaler en flexibeler te zijn. Ook kon ik dankzij deze training een betere moeder voor mijn kinderen zijn, omdat ik meer in contact met mezelf stond. Over deze training bestaat een leuk filmpje als je geïnteresseerd bent: https://www.youtube.com/watch?v=Oa0-4dwD8HA

Van 2012 tot juni 2016 heb ik de vierjarige (post HBO) opleiding tot Core energetisch therapeut bij dit instituut gevolgd. In juni 2016 ben ik afgestudeerd. De opleiding was een zeer bijzondere reis. Ik leef hetzelfde leven als voor de opleiding, maar ik  ervaar mijn leven nu totaal anders. Mijn leven is veel rijker, bevredigender en spannender, in positieve zin, geworden, terwijl er ook meer vertrouwen en verbinding is.

Dit gun ik anderen ook. Daar wil ik graag een faciliterende schakel in zijn.

Contact met Saskia Stach

Wat is Core Energetica?

Core Energetica is een vorm van psychotherapie die gericht is op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. Het kan in een relatief korte tijd de vitaliteit en de energie verhogen en tot positieve verandering leiden.

De methode werkt met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie. Het onderzoekt zo zowel blokkerende patronen in jezelf als blokkerende patronen in relatie tot een ander. Er wordt vooral aandacht besteed aan de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven. Zodat je lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel die coherente persoon kunt worden die je in wezen bent.

Mijn activiteiten

  • Individuele sessies Core Energetica
  • Hartchackra-meditatie
  • Lichaamswerk lekker in je vet, samen met Ellen Louwen
  • Assistent “Vrije Vrijdag” (zie elders op deze site) bij Meis Thewissen en Margreet Smit

Individuele sessies Core Energetica

Als je overweegt een aantal sessies af te spreken, gaat daar een kennismakingsgesprek aan vooraf. Dit gesprek duurt een uur en hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit is vrijblijvend en we kunnen beiden kijken of er een match is en of deze manier van werken iets voor je is. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en vertel je me wat je verwachtingen en verlangens zijn ten aanzien van je leven en waar je knelpunten ervaart. Ik zal je ook een aantal vragen stellen. Uiteraard is er ook ruimte voor jouw vragen. We kijken allebei of we goede mogelijkheden zien in een samenwerking. Wil je er een vervolg aan geven, dan maken we een afspraak voor 5 sessies, die iedere week of om de week plaatsvinden.

Samen gaan we kijken naar wat zich aandient. Wat laat je lichaam zien? Klopt wat je zegt met wat je voelt, denkt en doet, met waarin je gelooft? Samen onderzoeken we waar eventuele spanningen of blokkades mee te maken hebben door in beweging te komen en uiting te geven aan datgene wat je voelt. Samen gaan we stapje voor stapje kijken of we dichter bij jouw waarheid kunnen komen. Zodat je uiteindelijke je eigen waarheid kunt  leven. Soms zijn een aantal sessies voldoende. Soms is het raadzaam een langer traject aan te gaan.

Ik werk met beweging, ademhaling, contact maken, persoonlijke interacties en geleide meditaties. Een sessie duurt een uur en de kosten zijn 60 euro.

Hartchakra-meditatie

Vrijdag 27 oktober, Vrijdag 17 november, Dinsdag 12 december
20:00 – 21:00

Deze hartchackra-meditatie is een meditatie die je hartchackra versterkt en in balans brengt. In dit uur zijn we ongeveer een half uur in beweging op muziek. We maken rustige zich herhalende bewegingen op het ritme van onze ademhaling. Gevolgd door een zittende meditatie met begeleiding van muziek en een sound healing meditatie waarbij je rustig mag liggen. Aan het eind is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen. Laat je verrassen en kijk wat deze meditatie voor je kan doen. Of ervaar hoe dezelfde meditatie keer op keer een andere uitwerking op je heeft. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier of email naar: saskia@stach.nl. Kosten 10 euro per keer.

Lekker in je vel/t, Bodywork voor mensen met gewicht (over)

Het doel van deze cursus: Op een vriendelijke  manier in beweging komen, het vergroten van je vitaliteit, een beter contact tot stand brengen met je eigen lichaam, het vergroten van je levenslust. Lekker in je vel zitten. Uit eigen ervaring weten wij hoe moeilijk het kan zijn om weer te beginnen met lichaamsbeweging als je jezelf te dik vindt. Maar we hebben ook ervaren hoe heerlijk het is om weer in beweging te komen vanuit plezier en de levensenergie te voelen stromen.

Wat kun je verwachten? Met een kleine groep ga je contact  maken met je lichaam en kom je in beweging. We werken vanuit oefeningen die je individueel of in tweetallen doet. Soms bewegen we op muziek, maar ook meditatie en massage komen aan bod. Er is ruimte om te lachen en te huilen. En voor het delen van ervaringen. We werken naar acceptatie van het eigen lichaam toe en van daaruit naar liefde voor jezelf. Het doel is: op dit moment volop te kunnen genieten van het leven. Een blijvende verandering komt van binnenuit, bij het vinden van een nieuw evenwicht. Een nieuw evenwicht kan alleen bereikt worden als de verandering vanuit je eigen kern komt. Als je je beperkende opvattingen transformeert naar liefdevolle opvattingen. Maar het beginpunt is het hier en nu. Jouw lijf. Jouw omvang. Hoe voel je je hierin? Laat je je beperken door je omvang? Hoe beweeg je je? Wat laat je allemaal omdat je niet tevreden bent met je uiterlijk? Geniet je volop van het leven? Heb je plezier? Of ga je zaken uit de weg?

Begeleiding: De bijeenkomsten worden geleid door Ellen Louwen en Saskia Stach. Beiden zijn Core Energetisch therapeut, afgestudeerd aan het NICE, Nederlands Instituut Core Energetica. Beiden zijn mensen met gewicht (over).

Wanneer: Maandagavond 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december. Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur.
Kosten: 15 euro per bijeenkomst.
Locatie (deze keer niet in Cordium): Centrum de Appel, Bruine Zaal, Groesbeekseweg 428, 6523 PP Nijmegen.

Klik hier voor de flyer in pdf.

Meer informatie en aanmelden:  graag een telefoontje of mailtje naar één van de email-adressen. Je kunt ook het formulier onder aan deze pagina gebruiken.
Saskia Stach | 06-15231367  | saskia@stach.nl
Ellen Louwen  | 06-27192073  |  ellenlouwen@hotmail.com

Geïnteresseerd?

Heb je interesse dan kun je me bellen of mailen voor nadere informatie of kennismaking.

Saskia Stach
06-15231367
saskia@stach.nl