Mera Maria – IJzerkruid

CoachingSjamanisme

Hey! Mijn naam is Mera en mijn werk draagt de naam IJzerkruid. Mijn grootste passie is het versterken van de verbondenheid met je/de natuur. Dit doe ik onder andere in de vorm van cirkels, wandelingen en 1:1 sessies.

Mijn werk komt voort vanuit mijn nieuwsgierigheid naar dat wat onder het alledaagse ligt; naar de meest authentieke, natuurlijke, delen van onszelf. Met liefde creëer ik de ruimte voor het ‘niet-langer-getemde’ leven. Simpelweg omdat het ‘getemde leven’ vaak vraagt om bepaalde delen van onszelf te onderdrukken, aan de kant te schuiven of geen prioriteit te geven. Het leven wordt zo vlakker en er is minder ruimte voor wie je werkelijk bent, een diep gevoelsleven, je passies en je levenskracht. Uiteindelijk kan het leven dan gericht zijn op verwachtingen of bepaald worden door beperkende overtuigingen. Maar toch is van je eigen authentieke pad afwijken is vaak maar voor een tijdje mogelijk, tot dat het opbreekt. En dan? Dan is er weer ruimte om terug naar jezelf, terug naar je natuur, te gaan, en je te verbinden met wat voor jou belangrijk is. Dan is het tijd om een nieuw pad in te slaan. Ik faciliteer met liefde momenten waarop je een authentieke verbinding kunt ervaren met jezelf en met anderen.

Laten we samen zijn
In het donker en in het licht

– Mera IJzerkruid
www.ijzerkruid.nl
__________________________________________________

– Het aanbod –

Groepswerk

Vrouwencirkels

Vanuit IJzerkruid geef ik één keer in de maand een vrouwencirkel op basis van donatie waarbij je welkom bent om aan te sluiten. Deze zijn vaak verbonden met een bepaalde thematiek uit de natuur, zoals een dier of plant. Er is onder andere ruimte voor deelcirkels, vrije beweging, zang, meditaties, rituelen en creativiteit.

Jaarfeesten
Daarnaast geef ik rondom de jaarfeesten (begrip vanuit de hekserij) cirkels die in het teken staan van wat zich in de natuur afspeelt, bijvoorbeeld in de tijd van de zonnewendes. Zo staat midzomer vaak in het teken van de sterke zonnekracht (straalkracht). De rituelen en meditaties die we doen zijn dan verbonden met deze thematiek. Deze cirkels zijn toegankelijk voor alle genders.

Wandelingen
Omdat ik de direct verbinding met het land belangrijk vind, geniet ik er van om met groepen natuurgebieden in te trekken en de zo goed als vergeten verhalen te vertellen over de gebieden. Het land rondom Nijmegen zit vol met oude magie en heilige plekken.

__________________________________________________

Agenda
Je vindt het recente aanbod in ‘Agenda’ op mijn website www.ijzerkruid.nl.
Wil je op de hoogte blijven? Dan raad ik je aan om je in te schrijven voor de maandbrief.

__________________________________________________

1:1 Sessies

Ik biedt twee verschillende soorten 1:1 sessies aan, namelijk een coachingstraject en een persoonlijk ritueel.

__________________________________________________

Coaching
Dit is vooral geschikt wanneer je aan een bepaalde thematiek wilt werken waar patronen bij komen kijken die je graag wilt doorbreken of inzicht in wilt verkrijgen. De sessies vinden in het Cordium of in een natuurgebied plaats. De sessies in het Cordium bestaan uit dieper innerlijk werk, waar die in de natuur bestaan uit het contact met de helpende Spirits uit de omgeving. Zo kunnen we bijvoorbeeld werken met de helende kracht van de rivier met betrekking op jouw persoonlijke thematiek of hulpvraag. Een combinatie van binnen en buiten is eveneens mogelijk.

Een traject bestaat uit 4-6 sessies van een uur. Een enkele sessie bedraagt €65.-.

Thematieken die met de coaching vanuit IJzerkruid raken:
‘Ik voel me niet thuis in deze maatschappij’
‘Ik verlang naar een sterkere verbinding met de natuur’
‘Ik voel me soms alleen omdat ik “de norm” niet volg’
‘Ik verlang naar meer verbinding met mijn authentieke zelf’
‘Ik verlang naar een betere band met mijn lichaam’
‘Ik zou graag verandering willen, maar ik weet niet hoe/wat’
‘Ik voel me zo moe. Ik verlang naar rust’
‘Ik wil meer mijn hart volgen in plaats van mijn hoofd’
‘Ik heb interesse in spiritualiteit, maar ik heb er nog nooit iets mee gedaan’
‘De combinatie van coaching, spiritualiteit en natuur spreekt me aan’
‘Ik wil uit mijn comfortzone stappen. Ik wil nieuwe dingen proberen.’
‘ … ‘ (Iets anders)

__________________________________________________

Een persoonlijk ritueel
Dit is vooral geschikt voor de lichte en donkere momenten in het leven waarin er veel veranderd, zoals een periode van ziekte, rouw, scheiding, zwangerschap, verhuizing, huwelijk of verjaardag. Het kan bijdragen aan een zachtere overgang tussen de fasen. Samen geven vorm aan een ritueel die volledig gebaseerd is op jouw verlangens en behoeften. Zo kan het bijvoorbeeld in een binnenruimte met kussentjes en kaarsen, aan een keukentafel, buiten in de polder, in het bos, bij een rivier of bij jou thuis. Het kan met allerlei toeters en bellen, heel simplistisch of met wat zich in de natuur aandient. Het is jouw ritueel en dat mag op jouw manier. Wanneer je hier nog niet echt een beeld bij hebt, is er natuurlijk ruimte om er samen naar te kijken.

Dit traject bestaat uit twee sessies van 1,5 uur en bedraagt €150.-. De eerste sessie staat in teken van het kennismaken en het in kaart brengen van de verlangens en de tweede sessie is het ritueel zelf.

__________________________________________________

Mocht je een ‘JA’ voelen op iets van dit aanbod, schroom dan niet om me een berichtje te sturen.
Merk je dat je het toch nog spannend vind om in contact te komen en wil je eerst eventjes (video)bellen? Ook dit is mogelijk. Vermeld dit dan eventjes in een berichtje, dan kijken we wanneer dit uitkomt.

Wellicht tot onze ontmoeting.
Je bent welkom.

– Mera Maria
www.ijzerkruid.nl

Contact met Mera Maria – IJzerkruid