Marieke Broers, Kundalini Yoga

Yoga - Pilates

Voor mij gaat Kundalini yoga over energie in beweging brengen, alles weer laten stromen, in je lichaam en in je geest. Kundalini yoga stimuleert om naar je eigen-wijsheid te luisteren. Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. Het is toegankelijk voor iedereen.

Hoe ziet een les eruit

De les begint rustig met ademhalingsoefeningen (pranayama) en opwarmoefeningen. Dan volgt een set met houdingen en bewegingen die bij elkaar horen en kunnen doorwerken op bijvoorbeeld je ademhalingsstelsel, hormoonhuishouding of spijsverteringstelsel. De uitwerking van de oefeningen kan voor iedereen anders zijn. Je kunt je meer ontspannen gaan voelen, of juist energieker.

De oefeningen zijn soms intens en dan weer meditatief van aard. De adem vormt een belangrijk onderdeel van de Kundalini yoga. De ademhalingstechnieken geven je een extra uitdaging, een duidelijke focus en maken de uitwerking van de oefeningen extra krachtig. Soms doen we een korte meditatie tot slot. We sluiten de les altijd af met een diepe ontspanning.
Je bepaalt zelf hoe intensief je de oefeningen meedoet; je doet wat past bij jouw mogelijkheden. Het wordt daarom ook wel de yoga van het bewust-zijn genoemd. Het verkeerd doen bestaat niet, zolang je luistert naar je eigen lichaam.

Contact met Marieke Broers, Kundalini Yoga

Yogadocent Marieke Broers

Ik had een drukke uitdagende baan toen ik met Kundalini Yoga begon in 2008, en werd meteen gegrepen tijdens de eerste les bij Mihriban. Ik raakte verknocht aan deze yogavorm: door de combinatie van intens bewegen, meditatieve oefeningen en de diepe ontspanning die het me na iedere les weer bracht. Nog steeds kan ik me blijven verbazen over de veelzijdigheid en over de krachtige uitwerking van deze yoga.

Ik ben in 2013 uit nieuwsgierigheid de docentenopleiding gaan volgen bij Gurumarka, daarna volgde de Level II bij Sat Atma. De opleiding tot yogacoach volgde ik in 2018 bij Jasper Kok. Bij bedrijven heb ik intern Kundalini business yoga gegeven als ziektepreventie. In de zomer geef ik met veel plezier buitenyoga in het Goffertpark. Daarnaast werk ik momenteel met veel voldoening in de ouderenzorg.

Mijn lessen

Op donderdag geef ik les in het Cordium in de grote groepsruimte boven om 18u. Op de donderdagochtend bij Sarvata in de Schependomlaan om 9u.
En om de week op de zaterdagochtend bij Anahata in de van Trieststraat om 9:30u met een XL les van 90 min

Kun je een keer niet? Dan mag je de les inhalen op de andere locatie.
Of op de maandagavond bij Elwira, op de dinsdagavond bij Omree in het Cordium. Of bij Marijke op maandag of vrijdagochtend in Anahata.
Heb je zin? Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje meedoen!

Met een proefpakket van drie lessen kun je goed ervaren of deze vorm van yoga bij je past.
Je mag ook met een enkele proefles van 7 Euro een keer meedoen, je bent van harte welkom.
Aanmelden of meer info? Stuur een mailtje naar marieke@beleefyoga.nl

 

Najaarscursus Kundalini yoga

Donderdag 18.00 – 19.15 uur
Cursus loopt van 7 september t/m 26 oktober

Kosten:

Kundalini najaarscursus                                € 70,-        7 lessen

Proefles                                                                  €  7,-       

Data:
7, 14, 21, 28 september. 5, 12, 26 oktober.
Er is geen les op 26 oktober (herfstvakantie)

Bijzonderheden:
– Aanmelden graag voor 30 augustus
– Je kunt ook gebruik maken van de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen
– In nov & dec start weer een nieuwe cursusperiode

Contact

E-mail: marieke@beleefyoga.nl
Website: www.beleefyoga.nl
Facebook: https://www.facebook.com/BeleefYoga