Marieke Broers, Kundalini Yoga

Yoga

Voor mij gaat Kundalini yoga over energie in beweging brengen, alles weer laten stromen, in je lichaam en in je geest. Kundalini yoga stimuleert om naar je eigen-wijsheid te luisteren. Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. Het is toegankelijk voor iedereen.

Hoe ziet een les eruit

De les begint rustig met ademhalingsoefeningen (pranayama) en opwarmoefeningen. Dan volgt een set met houdingen en bewegingen die bij elkaar horen en kunnen doorwerken op bijvoorbeeld je ademhalingsstelsel, hormoonhuishouding of spijsverteringstelsel. De uitwerking van de oefeningen kan voor iedereen anders zijn. Je kunt je meer ontspannen gaan voelen, of juist energieker.
De oefeningen zijn soms intens en dan weer meditatief van aard. De adem vormt een belangrijk onderdeel van de Kundalini yoga. De ademhalingstechnieken geven je een extra uitdaging, een duidelijke focus en maken de uitwerking van de oefeningen extra krachtig. Soms doen we een korte meditatie tot slot. We sluiten de les altijd af met een diepe ontspanning.
Je bepaalt zelf hoe intensief je de oefeningen meedoet; je doet wat past bij jouw mogelijkheden. Het wordt daarom ook wel de yoga van het bewust-zijn genoemd. Het verkeerd doen bestaat niet, zolang je luistert naar je eigen lichaam.

Contact met Marieke Broers, Kundalini Yoga

Yogadocent Marieke Broers

Ik had een drukke uitdagende baan toen ik met Kundalini Yoga begon in 2008, en werd meteen gegrepen tijdens de eerste les bij Mihriban. Ik raakte verknocht aan deze yogavorm: door de combinatie van intens bewegen, meditatieve oefeningen en de diepe ontspanning die het me na iedere les weer bracht. Nog steeds kan ik me blijven verbazen over de veelzijdigheid en over de krachtige uitwerking van deze yoga.
Ik ben in 2013 uit nieuwsgierigheid de docentenopleiding gaan volgen bij Gurumarka, daarna volgde de Level II bij Sat Atma. De opleiding tot yogacoach volgde ik in 2018 bij Jasper Kok. Bij bedrijven heb ik intern Kundalini business yoga gegeven als ziektepreventie. In de zomer geef ik met veel plezier buitenyoga in het Goffertpark. Daarnaast werk ik momenteel met veel voldoening in de ouderenzorg.

Mijn lessen

Op dinsdagavond geef ik les in het Cordium in de grote groepsruimte boven. Op de donderdagochtend bij Sarvata in de Schependomlaan. Kun je een keer niet, dan mag je inhalen op de andere locatie, of indien er plek is op de maandagavond bij Elwira in het Cordium.

Heb je zin? Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje meedoen! Met een proefpakket van drie lessen kun je goed ervaren wat deze vorm van yoga jou brengt. Je bent heel welkom.

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar marieke@beleefyoga.nl

Najaarscursus Kundalini yoga

Dinsdag 20.00 – 21.15 uur
Cursus loopt van 6 september t/m 13 december

Kosten:

Kundalini najaarscursus € 140,- 14 lessen
Proefpakket € 25,- 3 lessen
Strippenkaart € 60,- 5 lessen

Data:
6, 13, 20, 27 september. 4, 11, 18 oktober.
1, 8, 15, 22 en 29 november. 6 en 13 december.
– geen les op 25 oktober, ivm herfstvakantie –

Bijzonderheden:
De strippenkaart is zowel bij het Cordium als bij Sarvata te gebruiken
* Lestijd Sarvata: donderdagochtend 8:45u – 10u
   Locatie: Schependomlaan 17E Nijmegen

Contact

E-mail: marieke@beleefyoga.nl
Website: www.beleefyoga.nl
Facebook: https://www.facebook.com/BeleefYoga