Wonderwissel | Lisette Kotte-Ketelaar

Holistische therapie voor (aanstaande) moeders

Ik ben Lisette en ik ondersteun jou rondom je zwangerschap en moederschap om emoties en schuldgevoelens los te laten. Dit kan vóór, tijdens of na je zwangerschap of bevalling. Voor en tijdens je zwangerschap kun je dit doen, zodat je opschoont en de emoties niet (onbewust) doorgeeft aan je kindje.

Na je bevalling kun je dit doen door je eigen emoties te helen of de emoties van je kindje te helen. In een zwangerschap voelt een baby alles van jou in de buik. Jouw emoties worden direct overgenomen door je kindje. Je kunt bijvoorbeeld stress hebben ervaren door verlies van je baan, een eerdere miskraam of een ziekenhuisopname. Of verdriet door een overleden dierbare. Maar ook tijdens de bevalling of daarna kunnen zich allerlei situaties voordoen waardoor jij heftige emoties ervaart, maar ook je baby. Dit uit zich dan in een onrustige baby of een baby die veel huilt.

Ik herken veel in je gevoelens en je emoties, omdat ik uit eigen ervaring heb meegemaakt dat deze periode niet altijd een roze wolk is.

Even aandacht voor jou, want ik herken je gevoel maar al te goed.

Loop jij tegen deze punten aan?

Je voelt je schuldig, ondanks dat je weet dat je niet schuldig bent. Je voelt je schuldig over je lichaam, omdat het jouw lichaam is geweest die de zwangerschap zo heeft laten lopen of je kindje te vroeg heeft laten komen. Je struggelt nog steeds met die gedachte en kunt dat moeilijk loslaten. En of het nog heel kortgeleden is of al wat langer geleden. Je hebt je emoties diep weggestopt en je voelt verdriet. Je hebt een baby die veel huilt en ontroostbaar is, terwijl er lichamelijk geen reden is.

Doordat je je druk maakt om je kindje, heeft dit invloed op je dagelijks leven. Daardoor is tijd voor jezelf nemen een lastig punt. Je bent gevoeliger na je zwangerschap en reageert soms te bezorgd. Je wilt alles mega goed doen en alles onder controle houden. Daardoor ga je regelmatig over je grenzen.

Kortom: je hebt tijdens je zwangerschap of bevalling situaties meegemaakt en je had je er vooraf iets heel anders van voorgesteld.

Stop met zoveel van jezelf te vragen!

Verlang jij er ook naar dat:

  • Je meer ruimte voor jouw gevoelens en grenzen hebt.
  • Alles wat je hebt meegemaakt wat zachter wordt en je de situatie kunt verwerken.
  • Je beter kunt slapen, je niet gejaagd voelt en beter reageert op je partner.
  • Je een rustige baby hebt die veel minder tot niet meer huilt.
  • Je de rust en het vertrouwen kunt terugvinden in jezelf.
  • Je lekkerder in je vel zit, waardoor jij meer aan kunt en achter je eigen keuzes kunt staan.
  • Je jezelf volledig kunt omarmen en vanuit pure liefde kunt opvoeden.

Daarnaast kan ik jou ondersteunen vóór je zwangerschap en tijdens je zwangerschap

Ik bied ook een Verbroken Verbinding Massage aan. Iedereen is ooit geboren en van daaruit is ook bepaald gedrag ontstaan, mede bepaald door de geboorte. Bepaalde imprints draag je voor altijd bij je. Een goede start bij de geboorte, geeft je een goede basis in het leven. Heb je als baby een heftige start gehad, dan kun je dit helen met deze massage. We slaan alles op wat we tijdens de zwangerschap en geboorte hebben meegemaakt. En dat kan van invloed zijn op gebeurtenissen in je dagelijks leven. De vroege opgeslagen patronen kunnen nu nog van invloed zijn op je gedrag. Geboortepatronen zorgen ervoor dat we constant terugvallen in ons oude gedrag, doordat we voor 95% vanuit ons onderbewuste handelen. Daarom is de Verbroken Verbinding Massage ook geschikt als je al volwassen bent en je eigen geboortepatroon wilt herstellen of de verbinding met jezelf wilt helen. Het is een heerlijk ontspannende voetreflex massage.

Lisette Kotte-Ketelaar

In 2018 is mijn zoontje te vroeg geboren. Na een lange ziekenhuisperiode merkte ik eenmaal thuis dat ik veel emoties had. Ik was mezelf niet. Ik was prikkelbaar, had last van onverwerkte emoties en boosheid. Ik had een schuldgevoel door alles wat er gebeurd was en doordat hij te vroeg gehaald moest worden. Maar ook richting mijn dochter, want ik heb me letterlijk gespleten gevoeld tijdens deze periode. Een schuldgevoel doordat ik mijn dochter te kort zou doen, door er niet volledig voor haar te kunnen zijn.

Kort daarna ben ik zelf opleidingen gaan doen, eerst NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en daarna NEI (Neuro Emotionele Integratie). Tijdens die opleidingen merkte ik zelf wat het met mij deed en hoe mijn emoties veranderden. Beelden die ik op mijn netvlies gebrand had staan, werden waziger. Emoties kon ik ombuigen en bij de kern helen, want dat is het krachtige van het werken op het onderbewustzijn. Ik weet nu waar bepaalde emoties vandaan komen en ik zie de vroeggeboorte juist nu als een enorme kracht, voor mijzelf en voor mijn zoontje. Het blijft wel iets dat ik met me meedraag en onderdeel van mijn leven is geworden. Maar dit heeft mij mede ook op het pad gebracht door nu te doen wat ik het liefste doe. En ik gun het elke vrouw (gezin) om zich los te maken van de last die ze met zich meedraagt. Je bent het waard om te genieten van je leven en je gezin.

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan, blijft me overkomen wat me altijd overkomt.

Kennismaking

Wil jij weten wat jij in jouw specifieke situatie kunt doen. Hoe je de eerste stap kunt zetten. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me aan. We brengen samen in kaart waar je staat en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Kijk even op mijn website om kennis te maken: https://wonderwissel.nl/vrijblijvende-kennismaking/

Contact

Wonderwissel
Lisette Kotte-Ketelaar
T: 06-46017755
E: info@wonderwissel.nl
W: www.wonderwissel.nl

Contact met Wonderwissel | Lisette Kotte-Ketelaar