Jo Louvenberg – The Diamond Approach

Coaching

SPIRITUELE ZELFONTWIKKELING IN INDIVUELE SESSIES

 

De Diamond Approach is een pad van inzicht en bevrijding, dat het mysterie van het leven op een niet-dogmatische, onderzoekende manier benadert. In dit pad zijn de persoonlijkheid en haar issues geen obstakels, maar toegangsdeuren tot essentiële menselijke kwaliteiten waarmee we de verbinding verloren hebben. Het wordt mogelijk om een vervullend leven in presentie te leiden; een leven van voortdurend leren en ontdekken. De Diamond Approach spreekt zowel tot de nieuwsgierige geest als tot het hart. Daarbij is het lichaam integraal onderdeel in de uitbreiding van je mogelijkheden tot ervaren. Je zelfinzicht en je vermogen om lief te hebben groeien, je gaat leven in harmonie met jezelf en met anderen. Persoonlijke ontwikkeling en spirituele beoefening komen samen in een liefdevolle, niet-oordelende ruimte. Je gaat de realiteit ervaren zoals deze is, zonder de sluiers van de persoonlijkheid.

De methode van de Diamantbenadering combineert traditionele vormen als meditatie en dagelijkse beoefening van presentie met een specifieke manier van open zelfonderzoek. Dit open zelfonderzoek leidt ons in het hier en nu langs de obstakels en de plekken die we lang gesloten hebben gehouden naar het bevrijdende inzicht, dat ons in staat stelt de sluiers van de persoonlijkheid stukje bij beetje te doorzien. De Diamond Approach is een weg van realisatie die niet gericht is op het bereiken van één bepaalde staat, maar die open blijft naar de eindeloze mogelijkheden van onze ware natuur.

JO LOUVENBERG

Van huis uit ben ik socioloog, maar ben lang in diverse functies werkzaam geweest in de informatietechnologie, uiteindelijk als directeur van een softwarebedrijf. Vervolgens heb ik me ontwikkeld tot  Enneagramleraar, assessor en personeelsadviseur en coach. Vanaf 2006 ben ik student in de Ridhwan School (Engels: Diamond Approach) en werd leraar in dit pad in 2023. Een deel van het jaar leid ik een reizend bestaan, maar elk voor- en najaar verblijf ik in Nederland. In die periode geef ik sessies in Cordium. Tijdens het reizen vinden mijn sessies plaats via Zoom.

 

Voor mijzelf heeft dit pad onvoorstelbare ervaringshorizonten geopend. Dit vond en vind nog steeds plaats op zo’n veilige manier, dat ik kan openen naar de moeilijkste en meest verborgen delen van mijn persoonlijkheid die mijn vrijheid belemmeren. Komende van een situatie waarin de bestraffende, kritische stem van mijn super ego mijn bewegingsvrijheid in sterke mate belemmerde, voel ik me nu veel vrijer om van het leven te genieten en op authentieke en liefdevolle wijze te relateren met mensen om mij heen. Ik voel me onderdeel van en uitdrukking van het universum, vrij om de overvloed van dit kostbare leven op elk moment te ervaren.

Het leraarschap in dit pad is geen eindstation in ontwikkeling, maar een manier van voortdurend leren van en met medeleraren, mentoren én studenten. Ik ben toegewijd om zo goed als ik kan bij te dragen aan de ontwikkeling van het potentieel van mijn studenten en aan de voortzetting van mijn eigen leer- en ontwikkelproces.

 

Contact

Mail: jo@louvenberg.com

 

Kijk voor meer informatie over de methode en de school op https://www.diamondapproach.org/public-page/way-inquiry

Contact met Jo Louvenberg – The Diamond Approach