Isabella Verbruggen | Soul Drumming

Muziek & Dans

Al ruim 20 jaar breng ik vrouwen in contact met de muziek en de oorsprong van de framedrum. De framedrum is van oudsher een instrument voor gebed, transformatie en ceremonie. Ze is het symbool van de oorspronkelijke spiritualiteit en verbonden met het eeuwig vrouwelijke, de aarde, de kosmos en de cycli van het leven.

De drum is rond en gevormd als een graanzeef. De drum en de graanzeef hebben dezelfde oorsprong en symboliseren het graan, vruchtbaarheid, de maan, water. De framedrum is een veelzijdig instrument, ze wordt in beide handen vastgehouden en met de vingers bespeeld.

In het drumspel is zij je andere hart, een spiegel voor je ziel. Verweven met je gemoed, klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. Haar aanhoudende ritmen laten je uit het denken gaan en in diepere lagen komen. Ze brengt je in ritme jezelf, je omgeving en met al wat is.

Samen drummen, een bron van plezier, heling en verbondenheid

Drummen is een oude technologie en ongeëvenaard in haar kracht. Drummen leer je ‘by heart’.  De ritmen worden uitgesproken alvorens ze te spelen. Daarna laten we het drummen vergezeld gaan van de walkbeat en weven we tenslotte ritme, stem, beweging en dans samen.

Weet je ingebed als je deel uitmaakt van een drumcirkel, waarin de vibraties van het vel zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht. Hierin exploreren we het effect van het ritmisch drummen op onze geest, ziel en lichaam en keren we naar binnen na de allerlaatste beat.

Wens je ook geïntroduceerd te worden in de wereld van de framedrum? Je bent welkom ongeacht leeftijd of muzikale ervaring. In de aanschaf van een drum krijg je advies tijdens de eerste bijeenkomst. Er worden Cursussen, Jaartrainingen en Retreats aangeboden.

Contact

06-222 82 433

www.isabellaverbruggen.nl

Contact met Isabella Verbruggen | Soul Drumming