Inge de Jong

CoachingLoopbaanbegeleiding

Inge de Jong begeleidt sinds 2004 mensen met loopbaan- en levensvragen in haar praktijk Je Werk Je Leven en is Noloc Erkend Loopbaanprofessional.

“Uit ervaring weet ik dat een loopbaan- of levenspad niet altijd langs gebaande wegen gaat, maar ook grillig kan zijn. Uiteindelijk heeft mijn pad mij een schat aan ervaring, kennis en kunde gebracht, waaruit ik kan putten voor jou.

Na mijn studie theologie, waarbij o.a. psychologie, zingeving en rouw aan bod kwamen, ben ik sociaalrechtelijk afgestudeerd aan de RU in Utrecht en heb jarenlang gewerkt als asieljurist. Tevens was ik als kwaliteitsmedewerker rechtshulp bezig met de ontwikkeling van vaardigheden en competenties binnen de rechtshulp. Dit leidde mij naar de opleiding en diploma Creatieve Loopbaan Counseling, waarna ik in 2004 ben gestart als zelfstandig loopbaancoach, trainer en counselor.

Daarnaast ben ik als consulent en trainer actief bij FNV op het gebied van loopbaan, netwerken en CV, omgaan met verlies van werk.”

“Ik help jou om bij jouw kracht en kwaliteiten te komen.

Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen van daaruit hun leven en loopbaan weer hernieuwd richting kunnen geven.”

Contact met Inge de Jong

Werkwijze

Bij mij is geen traject hetzelfde: begeleiding is altijd op maat, afgestemd op jouw persoonlijke vraag, situatie en achtergrond. Door mijn veelzijdige achtergrond kan ik een breed scala van middelen inzetten, we kijken daarbij wat bij jou past.

Oplossingsgericht: we kijken naar datgene wat voor jou werkt, waar ligt jouw kracht. Van daaruit kun je ook datgene wat lastiger is gemakkelijker hanteren.

Creativiteit kan vele vormen hebben, zoals denken, schrijven, verbeeldingskracht, tekenen, intuïtie. Het gaat erom verschillende lagen van jezelf aan te spreken, waardoor je op verrassende en nieuwe inzichten komt.

Biografisch werk: in jouw levensloop en loopbaan ligt een schat aan ervaring en kracht, waaruit je kunt putten voor de toekomst.

Ervaringen met Inge

“De begeleiding was bijzonder positief, hele gerichte ondersteuning. Er werd goed afgestemd op mijn situatie.”

“Jouw coaching vond ik echt super; veilig, deskundig en betrokken.”

“Ik vond de begeleiding erg fijn, Inge was heel helder zonder te sturen. Ik heb dit traject als zeer leerzaam ervaren.”

“Inge is een warme persoonlijkheid. Mijn traject bij Inge was voor mij een leerzame ervaring, haar werkwijze verdient een warme aanbeveling.”

Voor meer informatie over mijn werkwijze en werkvormen, zie mijn website: www.jewerkjeleven.nl

Consult

Je bent welkom voor een vrijblijvende en kostenloze kennismaking!

Coaching / Counseling

Voor als je behoefte hebt aan iemand die met je meedenkt over datgene wat jou bezighoudt. Bijvoorbeeld als je ergens op vastloopt, voor een belangrijke keuze staat, je je prettiger wilt voelen, op zoek bent naar een nieuwe balans, angst hebt om te falen, bij verlieservaringen, je in een verdrietige periode zit en je afvraagt ‘hoe verder’. Misschien heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor.

Loopbaanbegeleiding en -coaching

“Nieuw zicht op jouw loopbaanwensen en –mogelijkheden.”

Loopbaancoaching kan je verder helpen, bijvoorbeeld als je dreigt vast te lopen, voor een belangrijke keuze of dilemma staat, (dreigende) vermoeidheid of burn-out, je meer energie en voldoening wilt halen uit je werk, bij faalangst of als je meer zelfvertrouwen zou willen voelen, je de communicatie of samenwerking wil verbeteren.

Een volledig loopbaantraject geeft nieuw zicht op jouw loopbaanwensen en -mogelijkheden. Dit kan zowel gericht zijn op jouw huidige werk als op andere loopbaanmogelijkheden. Dit wordt afgerond met een persoonlijk profiel, zodat je meer voldoening kunt halen uit jouw werk en jouw unieke talenten beter kunt neerzetten. Een concreet actieplan geeft hierbij inzicht hoe jij in beweging komt en welke stappen bij jou passen. Dit kan gericht zijn op jouw huidige werkplek of doorgroeimogelijkheden.

Desgewenst krijg je als vervolg hierop begeleiding bij het vinden van nieuw werk, waaronder ondersteuning / handvatten voor het maken van een effectief Curriculum Vitae, netwerken en solliciteren.

Voor meer informatie: www.jewerkjeleven.nl

Workshop: Curriculum Vitae

Weten wat je in huis hebt en dat overbrengen… In deze workshop gaan we op zoek naar jouw competenties en vertalen dit naar jouw CV. Een goed CV laat in één oogopslag zien wat jij voor de werkgever kunt betekenen. Hoe maak jij duidelijk dat jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie? Je leert hoe jij jouw CV kunt afstemmen op een specifieke vacature en hoe je dit ook kunt inzetten voor verschillende doeleinden. Door de kleine groep deelnemers (4 – 9) is er ruime aaandacht voor ieders CV en persoonlijke vragen.

De eerstvolgende workshop start op 27 februari, met terugkombijeenkomst op 19 maart.

Aanmelding vooraf via Inge de Jong.

Training: Het Verhaal van je Leven

Jouw levensverhaal is een uniek verhaal, waaraan jij zelf de betekenis geeft. Soms hebben we de neiging om onze ervaringen negatief te labelen, waardoor ons levensverhaal ons eerder ontkracht. In deze training krijg je nieuw zicht op jouw levensverhaal, waardoor je juist dichter bij jouw kracht en oorspronkelijkheid komt. Laat je inspireren en kom op het spoor van jouw rode draad, kracht en kwaliteiten, jouw werkelijk verlangens en hoe jij (weer) in beweging komt.

Voor meer informatie www.jewerkjeleven.nl

Contact

e-mail:  jewerkjeleven@xs4all.nl
website: www.jewerkjeleven.nl
telefoon: 06-84581629