Hélène Seiyu 聖 優 CODJO, Japanse Bamboefluit Shakuhachi

Healing & MeditatieMuziek & Dans

SHAKUHACHI LESSEN EN MEDITATIE CONCERTEN

Hélène Seiyu Codjo is een gediplomeerde shakuhachi grootmeester (Dai Shihan). Haar diploma en Japanse artieste naam Seiyu 聖 優 (Holy Kindness) heeft zij ontvangen van haar Japanse meester Fukuda Teruhisa.

LESSEN

Shakuhachi leren spelen geeft rust, concentratie en ontspanning. Door de lange ademhaling kun je een meditatieve sfeer opbouwen. Met geduld en volharding ga je de geweldige mogelijkheden van de fluit ontdekken.

In de lessen leer je allereerst de juiste ademhaling en blaastechniek te beheersen. Je leert de Japanse muzieknotatie om verschillende Japanse muziekstukken (honkyoku) te spelen.

Introductie cursus voor absolute beginners

Maak kennis met dit bijzondere instrument in de introductie cursus “Blowing zen”. Tijdens de cursus leer je de juiste houding om de basisnoten van de shakuhachi te spelen. Door gevarieerde oefeningen geef je aandacht en ruimte aan je ademhaling en bouw je de kracht van je spieren op. Je geest en lichaam werken muzikaal en spiritueel samen. Je maakt kennis met de Japanse muzieknotatie en je leert je eerste traditionele honkyoku spelen.

De cursus bestaat uit 5 privé-lessen van 45 minuten. Data en tijden op afspraak.

MEDITATIE CONCERT MET SHAKUHACHI EN KLANKSCHALEN

Kom lekker zitten of liggen en concentreer je op je ademhaling.

De unieke klank van de shakuhachi verbindt je met je ademhaling, de natuur, en opent de deuren naar je innerlijke zelf.

Ervaar rust, ontspanning en maak een bijzondere muzikale reis door de traditionele zen-spiritualiteit.

 

Contact met Hélène Seiyu 聖 優 CODJO, Japanse Bamboefluit Shakuhachi