Heleen Kessels, Chineng Qigong

Tai Chi – Qi gong – Healing Tao

Chineng Qigong is een chinese bewegingsleer met een groot positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Met meditatieve aandacht, en over het algemeen rustige langzame bewegingen, versterk je je innerlijke en lichamelijke kracht en tevens ook je immuunsysteem.

De meeste oefeningen worden staand uitgevoerd, sommige kunnen ook zittend op een stoel.

Je leert gebruik te maken van Chi, dwz energie, die altijd en overal, in ons en buiten ons, aanwezig is, maar door ons vaak niet optimaal word gebruikt. Sterker nog, onze chi is vaak gestagneerd, ergens in het lichaam geblokkeerd, wat kan leiden tot klachten en ziektes.

Chineng Qigong wordt ook wel de ‘medische vorm’ van Qigong genoemd. Qigong wordt al eeuwen beoefend in China.

Chineng  qigong is ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een chinese arts die de meest

effectieve onderdelen van de oude qigong-vormen heeft samengevoegd en vereenvoudigd tot deze nieuwe vorm. Hij heeft in China een medicijnloos ziekenhuis geleid, waar duizenden patiënten, met de meest uiteenlopende ziekten, door dagelijks veel te trainen zijn genezen van hun kwalen.

Contact met Heleen Kessels, Chineng Qigong

Chi volgt aandacht

Hoe geconcentreerder je de oefeningen doet, des te groter is het effect. Met zachte bewegingen wordt de chi in je lichaam in beweging gebracht, toegevoegd waar een tekort is, afgevoerd waar een teveel is. Door aandacht, mentale focus, wordt de energiestroom versterkt, zo sterk zelfs dat er op een gegeven moment ook zònder beweging heling kan plaatsvinden.

Voor wie?

Chineng Qigong is voor iedereen die zichzelf beter wil voelen en aan zijn/haar eigen gezondheid wil werken.

Zeker ook als je nog jong bent, en je fysieke lichaam nog optimaal functioneert. Je leert jezelf beter kennen, waar je kracht en je zwaktes  liggen. Je persoonlijke ontwikkeling komt in een versnelling,  je op je innerlijk af te stemmen, in je centrum te blijven, je balans te vinden, rustig en helder te blijven in turbulente tijden, je (zelf)vertrouwen te vergroten, je vermogen om (jezelf) lief te hebben te laten groeien. En ondertussen ook nog lekker soepel en los in je vel te (blijven) zitten. En ook als je ouder wordt, of op leeftijd bent, kunnen ‘kleine bewegingen’ al dan niet zittend uitgevoerd, klachten verlichten, blokkades opheffen, meer ruimte in het lichaam creëren èn meer rust in je geest ervaren.

Chineng Qigong is dus voor iedereen! Van klein naar groot, en van jong naar zeer oud.

Heleen Kessels

Ik ben Heleen Kessels en ik woon en werk in Nijmegen. Al bijna 40 jaar hou ik me bezig met bewustzijn en gezondheid d.m.v. vele vormen van lichaamswerk, dans, yoga en healing, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

Toen ik met Chi Neng Qigong in aanraking kwam was ik verrast door het directe effect wat meteen fysiek en mentaal voelbaar was. Elementen uit diverse disciplines kwamen bij elkaar in één vorm. De zachte, harmonieuze, lieflijke bewegingen en tegelijk de power door geconcentreerde focus. De sterk helende werking en de verbinding met de aarde, het universum en de bron!

Inmiddels heb ik de heilzame werking op de langere termijn ervaren toen ik de qi toeliet in mijn hart, mijn denken en mijn leven… Een totale transformatie, langzaam maar zeker.

Mijn opleiding heb ik gedaan op het Chineng instituut in Arnhem, geleid door Patricia van Walstijn. Zij is degene die meer dan 25 jaar geleden Chineng Qigong als eerste naar Europa en naar Nederland bracht, en heeft de ‘methode’ direkt geleerd van Dr. Pang Ming zelf.

Sinds maart ’21 geef ik Chineng Qigongles op diverse locaties. O.a. ook in het Marikenhuis in Nijmegen, waar de lessen worden aangepast aan de doelgroep: ‘mensen die geraakt zijn door kanker’ (zie hiervoor www.marikenhuis.nl)
In het Cordium geef ik wekelijkse lessen op:
1. De maandagochtend van 10.15 – 11.30 uur
2. De dinsdagnamiddag van 17.45 – 19.00 uur
3. De woensdagochtend van 10.15 – 11.30 uur
Af en toe geef ik verdiepende workshops op zondag van 12.00-15.00 uur. (zie agenda Cordium, en website www.chinengnijmegen.nl )

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor de nieuwsbrief via: info@chinengnijmegen.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kan je ook kijken op mijn eigen website: www.chinengnijmegen.nl of op www.chineng.nl (van het instituut in Arnhem) en op facebook: ChinengQigongNijmegen

Contact:
Telefoon/app: 06-51717528
e-mail: info@chinengnijmegen.nl