Francis Welten

Core energeticaMassage

Mijn behoefte om aangeraakt te worden bracht mij via massage naar lichaamsgerichte therapie. Ik ben gefascineerd door de kracht van aanraken en aangeraakt worden, de mogelijkheden tot heling, opening en herstel. Mijn  passie is om beweging te brengen daar waar verkramping is, ontspanning daar waar contractie is.

Ik werk als lichaamsgericht therapeut al 22 jaar in Cordium. Ik ben opgeleid als Postural Integration Therapeut en Myofascial Energetic Release Practioner.

Ik ben trainer aan de 2 jarige Transformatietraining van de Core energeticaopleiding (NICE).

Mijn activiteiten in Cordium zijn:

individuele lichaamsgerichte therapie

lichaamsgerichte procesgroep voor vrouwen samen met  Margo Bolenius.

Diep Bindweefsel werk met PI en MER

Door diepe aanraking in het bindweefsel wordt je lichaamshouding maar ook je emotionele en mentale houding in beweging gebracht. Verkrampingen, verklevingen in spieren en bindweefsel worden door strijkingen zachter, er komt weer doorbloeding en doorstroming. Ik ondersteun je actief in dit proces, zodat ook vastgeroeste gedachtepatronen en gevoelens loskomen, en verwerkt worden.Een sessie is een interactief proces tussen cliënt en therapeut. In een sessie wordt actief gewerkt met adem, core-energetica, beweging, en strokes (strijkingen). In een aantal sessies wordt het hele lichaam behandeld.

In mijn praktijk werk ik veel met vrouwen die problemen hebben rond sexualiteit, geen zin hebben in sex, pijn bij het vrijen, te gespannen bekkenbodem, overgangsklachten, vaginisme, misbruik. Al deze klachten hebben vaak tot gevolg dat er verkrampingen en spanningen zijn rond het bekken, billen, en buik,en dat er weinig, of geen contact is, het is koud, wordt niet gevoeld. Door diepe aanraking van buik en bekken, komen verkrampingen en spanningen vrij, en daarmee ook gevoelens van pijn, angst, of woede, die daarin vastgehouden worden. Er komt weer verbinding , contact en doorstroming. Dat geeft een gevoel van veiligheid en bodem, in het bekkengebied. Het wordt meer voelbaar, en daardoor meer van jezelf.

Voor wie?

Als je meer leven wil, of meer wil leven.
Op je gemak wil voelen in je lijf..
Als je lichamelijke en/of psychische klachten hebt, en daar iets aan wil doen. Deze klachten kunnen variëren van stress, nek/rug en schouderklachten, hoofdpijn en stijfheid, tot angst(aanvallen), depressies, het vastzitten in het lichaam,en problemen met seksualiteit.

Wat kun je verwachten? Je lichaam antwoordt

Spieren en bindweefsel worden merkbaar zachter, of juist steviger.
Verklevingen worden opgeheven.
Je lichaamshouding verbetert, en klachten verminderen.
Je voelt meer ruimte in je lichaam. De energie kan beter doorstromen.
Vastgeroeste gedachtepatronen en gevoelens veranderen.
Er komt ruimte voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven.
Er ontstaat een meer flexibele levenshouding.

Kosten: sessie van 60 minuten kost € 80, sessie van 90 minuten kost € 95.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP en RBCZ. Bij een aanvullende verzekering is er vaak geheel of gedeeltelijke vergoeding mogelijk.

Doorlopende lichaamsgerichte procesgroep voor vrouwen

In samenwerking met Margo Bolenius geef ik de procesgroep voor vrouwen, elk half jaar kun je instappen, in september en januari, of uitstappen, december en juni. We starten met een hele zondag, daarna om de week op maandagavond van 19.15 tot 21.45.

In totaal 10 tot 12 dagdelen.

Contact telefoon: 06 – 25522597
website: www.jelijfleven.nl

Contact met Francis Welten