Francis Welten

Core energeticaMassage

Lichaamsgerichte Therapie

Ik werk als lichaamsgericht therapeut al 18 jaar in Cordium. Na een workshop Core energetica bij John Pierrakos heb ik een 3-jarige training Core-energetica gevolgd bij Anna Timmermans. Daarna heb ik de opleiding tot Postural Integration psychotherapeut gevolgd, bij het Belgisch Instituut voor Postural en Energetic Integration o.l.v. Dirk Marivoet te Gent. In 2016 heb ik de opleiding Master Postural Integration Psychotherapie gevolgd olv Dirk Marivoet, Elisabeth Renner en Bernard Schlage. Masterclasses Sexuality, sexual trauma and Core-energetics olv Lynn Kreaden. Women’s soul coach retreat Orgasmic Art, olv Jacqueline Snelder.

Mijn activiteiten in Cordium: individuele therapie en vrouwengroep “lust in je leven, lust in je lijf”, samen met Tanja Konig.

Postural Integration

Postural Integration Psychotherapie (PI) is een lichaamsgerichte psychotherapie. Door diepe aanraking in het bindweefsel wordt je lichaamshouding maar ook je emotionele en mentale houding in beweging gebracht. Verkrampingen, verklevingen in spieren en bindweefsel worden door strijkingen zachter, er komt weer doorbloeding en doorstroming. Ik ondersteun je actief in dit proces, zodat ook vastgeroeste gedachtepatronen en gevoelens loskomen, en verwerkt worden. Postural Integration is een interactief proces tussen cliënt en therapeut. In een sessie wordt actief gewerkt met adem, core-energetica, acupressuur en strokes (strijkingen). In Postural Integration Therapie wordt in een aantal sessies het hele lichaam behandeld.

In mijn praktijk werk ik veel met vrouwen die problemen hebben rond sexualiteit, geen zin hebben in sex, pijn bij het vrijen, te gespannen bekkenbodem, overgangsklachten, vaginisme, misbruik. Al deze klachten hebben vaak tot gevolg dat er verkrampingen en spanningen zijn rond het bekken, billen, en buik,en/ of dat er weinig, of geen contact is, het is koud, wordt niet gevoeld.

Door diepe aanraking van buik en bekken, komen verkrampingen en spanningen vrij, en daarmee ook gevoelens van pijn, angst, of woede, die daarin vastgehouden worden. Er komt weer verbinding , contact en doorstroming. Dat geeft een gevoel van veiligheid en bodem, in het bekkengebied. Het wordt meer voelbaar, en daardoor meer van jezelf.

Therapeutische massage

In een therapeutische massage gebruik ik verschillende massagevormen, afgestemd op je behoeften. De aanraking kan ondersteunend, voedend, ontvangend zijn, maar ook loslaten, openen en vrijmaken. Je maakt contact met hoe je op dat moment in je lijf zit. Er ontstaat meer bewustzijn, ontspanning en acceptatie.

Voor wie?

Als je meer leven wil, of meer wil leven.
Op je gemak wil voelen in je lijf.
Als je in beweging wil komen.
Als je gevoelens tot expressie wil brengen.
Als je lichamelijke en/of psychische klachten hebt, en daar iets aan wil doen. Deze klachten kunnen variëren van stress, nek/rug en schouderklachten, hoofdpijn en stijfheid, tot angst(aanvallen), depressies, eetstoornissen, het vastzitten in het lichaam,en problemen met seksualiteit.

Wat kun je verwachten? Je lichaam antwoordt!

Spieren en bindweefsel worden merkbaar zachter, of juist steviger.
Verklevingen worden opgeheven.
Je lichaamshouding verbetert, en klachten verminderen.
Je voelt meer ruimte in je lichaam. De energie kan beter doorstromen.
Vastgeroeste gedachtepatronen en gevoelens veranderen.
Er komt ruimte voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven.
Er ontstaat een meer flexibele levenshouding.

Kosten: sessie van 60 minuten kost € 70, sessie van 90 minuten kost € 90.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP en RBCZ. Bij een aanvullende verzekering is er vaak geheel of gedeeltelijke vergoeding mogelijk.
Praktijk: individuele behandelingen op afspraak.

Doorlopende groep voor vrouwen “Lust in je leven, lust in je lijf”

In samenwerking met Tanja Konig (Core Energetisch Therapeut, Registerpsycholoog NIP) geef ik de vrouwengroep Lust in je leven, lust in je lijf. Het is een doorlopende groep, elk half jaar kun je instappen, in september en januari, of uitstappen, december en juni. We starten met een hele zondag, daarna om de week op maandagavond van 19.00 tot 21.30. En halverwege nog een hele zondag. In totaal 10 tot 12 dagdelen.

Contact

telefoon: 06 – 25522597
website: www.jelijfleven.nl

Contact met Francis Welten