Diete Sybesma

Lichaamsgerichte therapieMuziek & Dans

Ik ben Diete Sybesma, pianiste en stemwerker.

Muziek is mijn grote passie! Daarnaast heb ik al mijn hele leven interesse in bewustwordingswerk. Via Alexander- techniek, tantra, ademwerk, yoga nidra en stembevrijding/stemwerk leer ik steeds meer contact te maken met wat er in mij leeft en dit naar buiten te brengen en te leven. Het leven zelf, en alles wat ik daarin tegenkom, is mijn grote inspiratie. Mijn werk brengt de muziek en het bewustwordingswerk samen.

Muziek brengt ons in het nu. Het brengt een stroom op gang die ons boven onszelf kan doen uitstijgen. Het brengt ons in contact met ons Zelf, de ander en onze authenticiteit. Met je stem breng je jezelf tot expressie. Daarnaast heeft muziek en de trilling die er ontstaat door muziek te maken (m.n. zingen) een helende werking. We kunnen vastzittende stukken in ons lichaam loszingen en in beweging brengen, onze gezondheid bevorderen door te zingen en onszelf en ons zenuwstelsel tot rust brengen.

MANTRA ZINGEN                                                                                                                                                                                                                                                      Ongeveer eens per 3 weken organiseer ik in Cordium mantra bijeenkomsten. Mantra-zingen is een meditatieve manier van zingen, die je bij je hart brengt. We zingen mantra’s en andere mooie melodieën met piano- begeleiding en wisselen het zingen af met stilte. De mantra’s komen uit allerlei culturen, tradities en windstreken. Ze bestaan uit één of een paar woorden en de melodie is eenvoudig. Door de herhaling van de mantra’s brengen we ons denken tot rust, waardoor we ruimte scheppen om in de ervaring te komen. Doordat de mantra’s eenvoudig zijn qua tekst en melodie, is het voor iedereen toegankelijk. Mensen die (bijna) nooit zingen kunnen toch makkelijk meekomen en ervaren hoe het is om klanken te maken en de verbondenheid te voelen met zichzelf en de andere zangers. En voor mensen die gewend zijn in een koor of professioneel te zingen, is het een prachtige manier om in de ervaring te zijn, vrijheid te ervaren in het zingen, zonder de druk te voelen van het goed moeten doen. Tussen de mantra’s door is er ruimte voor stilte. Je kunt de muziek in jou dan nog voelen natrillen en je kunt voelen wat voor nawerking het op je heeft. Het met elkaar zingen en stil zijn versterkt elkaar.

ZING-JE-VRIJ-CURSUSSEN

In een kleine groep van 6-10 personen, gaan we onderzoeken wat jouw geluid is en wat er in jou leeft, van moment tot moment. Hoe klink je het lekkerst? Wanneer brengt je stem je in contact met je Zelf? Waar voel je dat in je lichaam? Durf je dat toe te laten, in je eigen tempo? Zo leer je stapje voor stapje je vol moed te laten horen, zonder eindresultaat in gedachten. Alles mag daarin meekomen: je schroom, moed, vrijheid, angst, liefde. Dit gaat buiten onze norm van goed en fout om en heeft een schoonheid op zich, omdat het vanuit je authenticiteit komt. De ruimte om daar te mogen zijn waar je bent, brengt je bij een vrijere ruimte. Ik nodig je uit je Zelf te laten klinken, ervaren en “ont-dekken”.

INDIVIDUELE SESSIES STEMBEVRIJDING EN HELENDE STEM

HELENDE STEM
Ik had zelf al ervaren dat stem een helende werking heeft, op mijn gemoed, verbinding met mezelf en anderen en op mijn gezondheid. Zo heb ik o.a. zo’n 15 jaar geleden een jarenlang terugkerende hoest en keelprobleem door stembevrijding kunnen helen. Door mijn langdurige ziek-zijn, (Leukemie en pcs) afgelopen 4 jaar heb ik veel helend stemwerk, energetisch werk en meditaties ingezet (naast reguliere behandelingen), om op een diepere laag te helen. Mijn gezondheid is niet alleen heel veel beter geworden, ondanks wat de artsen voorspelden, maar ook mijn algeheel welbevinden en contact met mezelf is op een diepere laag geheeld. In de helende stem bijeenkomsten leer je hoe je jezelf kunt afstemmen op gezondheid en liefde en leer je hoe je je stem en adem kunt inzetten om vastzittende blokkades in je lichaam en geest weer te laten stromen.

Ik heb een groot verlangen anderen te begeleiden via hun stem bij zich Zelf te komen, hun hart te laten zingen, om in alle vrijheid tot Zelf-expressie te komen en de helende kracht van zingen te ervaren. Dit wil ik graag delen in mijn cursussen en lessen. Weet je van harte uitgenodigd!

Zie voor data in de agenda op de Cordium website. Voor meer informatie over mijn werk kun je een kijkje nemen op mijn website: www.jouwvrijelied.nl

Contact met Diete Sybesma