Lenio, Dia van der Tol

CoachingLichaamsgerichte therapieMassageSeksuologische therapie

Dia van der Tol, de persoon in Lenio wil u graag helpen met het verzachten van uw pijn. Samen werken we aan het verbeteren van uw gezondheidstoestand. Uw zelfgenezende vermogen staat centraal. Bij Lenio wordt actief gewerkt aan o.a. het opheffen van angsten, blokkades, onzekerheid, remmingen, stress. Lichamelijke klachten zoals vele pijnen, rug-schouder-nek-klachten, tintelingen, huidproblemen, allergie. Hulp bij voeding, afvallen, aankomen en ontzuren.  Kinder-jeugd-coaching en therapie. Gespecialiseerd in ADHD/ADD. Werkt onder andere met DDA-methode voor Dyslexie –Dyspraxie – Dysgrafie – Dyscalculie. Massages en consults en workshops in ‘Healing Love Tao’.

De therapievorm wordt afhankelijk van uw klacht(en) ingezet. Samen kiezen we voor de juiste behandelmethode. De behandelmethoden die ik u aanbied zijn zeer divers. Variërend van lichte aanrakingen en zachte massage tot voedingsadviezen en (diepe) gesprekken of een combinatie.

Behandelingen zijn erop gericht om ziektes te verzachten en om de, vaak psychische, oorzaken ervan aan te gaan. Blokkades die ziekte of psychische somatische klachten veroorzaken, kunnen mogelijk zelfs in hun geheel worden opgeheven.

Intimiteitscoaching

Intimiteitscoaching, wat is dat eigenlijk? Intimiteit is de ervaring van nabijheid in contact met jouw zelf waarbij je jezelf niet verliest in de ander. Het verlangen speelt hierin een belangrijke rol, het menselijk verlangen naar contact, naar gezien worden in wie je bent, naar (h)erkenning, naar aanraking op de grens.

Wanneer je wel verlangt naar intimiteit, maar moeite hebt hier vorm en inhoud aan te geven, spelen er vaak patronen of gedragingen die je ooit hebt aangenomen, maar die je niet echt helpen. Soms gebeurt dat onbewust en soms herken je gedrag bij jezelf dat je belemmert je kwetsbaar op te stellen en je te openen voor de ontmoeting met de ander.

Wanneer je bijvoorbeeld je onvoldoende gezien wordt in jouw authentieke zijn, kan het zijn dat je gestopt bent met het uiten van je gevoel of behoeftes door ervaringen die je hebt opgedaan. Misschien voel je niet gehoord, je miste een klankbord. Je laat niemand meer echt dichtbij komen. Dat kan zich uiten in stoer gedrag, ongenaakbaarheid in je houding of het afsluiten van je hart, waardoor je jezelf letterlijk pantsert.

Intimiteitscoaching helpt jou te kijken naar die vaak onbewuste patronen en neigingen en geeft je richting ze te doorbreken. Uiteindelijk verlangt ieder mens naar de vrijheid om zichzelf te zijn, om vrijelijk te bewegen in het leven en in de liefde. Liefde voor jouw zelf en in jou zelf te laten groeien. Vanuit dat verlangen, wat de kiem is, kunnen zaadjes geplant worden om te groeien en bloeien in (liefdes)relaties en vriendschappen.

Soms zijn er vervelende ervaringen of trauma’s op het vlak van intimiteit en seksualiteit of zit er weinig energie meer in je seksuele relatie. Samen kijken naar jou of jullie samen, wat er precies speelt, nieuwe manieren worden aangereikt om het plezier en de verbinding met jezelf of met elkaar weer terug te vinden.

De werkwijze kenmerkt zich door de holistische benadering, die de mens ziet als geheel: body, mind en spirit. In onze samenleving is de mind al zeer actief en vaak overprikkeld. Ik nodig jou/jullie uit te voelen, te ervaren, meer in contact te komen met wat je fysiek en emotioneel ervaart.

Jouw authentieke zijn laten ontwaken in liefde voor jou. Jij bent liefde. Zijn zo als jij bent, ervaart en voelt. Activering van jouw zintuiglijke waarnemingen. In zuiver contact zijn met jezelf 😊

Dia van der Tol

Is de persoon achter LENIO. Ze heeft opleidingen gevolgd en behaald in onder andere Natuurgeneeskunde, Kind-Jeugd Coach, vele massages, NLP, NLP Spel en NLP Communicatie met het gehele gezin.  Op jonge leeftijd kwam ze onverwachts in aanraking met voetreflexmassage. Daardoor voelde ze zich meer ontspannen, de energie voelde ze stromen. De massage werkte het hele lichaam door. Hierdoor raakte ze helemaal in de ban van massages. Zij verdiepte zich in massage. Massage brengt je lichaam in beweging en kan diep doorwerken.  Door anderen te masseren, gaf ze ook zichzelf een kadootje, waardoor ze zich heel prettig voelde. Het heeft een dubbel energetische werking op elkaar. Door de jaren heen is de interesse verder ontwikkeld in gedrag en voeding. Zij kijkt naar de dagelijkse voeding, die men tot zich neemt. De één wil afvallen, de ander wil aankomen. Als mensen veel pijn hebben, of zich moe voelen, kan er veel met ons dagelijkse voeding worden bereikt.

Contact

Praktijk LENIO
Therapeute Dia van der Tol

Lid van de VBAG nr : 2080131
Lid van de RBCZ nr : 911764R

Eventueel vergoeding vanuit uw aanvullende pakket zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden alternatieve geneeskunde. Controleer zelf uw polisvoorwaarden of uw behandeling daadwerkelijk wordt vergoed.

telefoon: 06-10555409
website: www.lenio.nl
e-mail: info@lenio.nl

Contact met Lenio, Dia van der Tol