De Opstap: Goede en Betaalbare cursussen

Healing & MeditatieYoga - Pilates

Sinds decennia verzorgt De Opstap vanuit Nijmegen-Oost een gevarieerd cursusaanbod tegen betaalbare prijzen. Wij bieden zo rond 150 verschillende cursussen op diverse locaties in Nijmegen en omgeving aan.

Een team van deskundige en enthousiaste docenten zorgt voor kwaliteit en inspiratie.

De Opstap is geregistreerd als stichting, de belangrijkste doelstelling is het organiseren van educatieve cursussen voor mannen en vrouwen op niet-commerciële basis. Er wordt hiervoor geen subsidie ontvangen. Daarnaast staat het sociale aspect hoog in het vaandel. De Opstap wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit alle lagen van de maatschappij.

De Opstap doet ook dit jaar mee aan de regeling Meedoen in Nijmegen. Mensen met een laag inkomen krijgen een bijdrage van maximaal 150 euro voor sport, cultuur of cursussen bij een aantal geselecteerde aanbieders. Daarnaast bieden wij bij een afname van €150,- 10% korting. Een mooi initiatief, passend bij de maatschappelijke betrokkenheid van De Opstap.

 

De onderstaande cursussen worden aangeboden in het Cordium:

Mindfulness yoga met Caroline

Docente: Caroline van Uden

Startdatum:

  • Maandag: 18 september 2023, van 09.30 – 10.45 uur
  • Woensdag: 20 september 2023, van 09.30 – 10.45 uur

https://deopstap-nijmegen.nl/yoga/mindful-hatha-yoga-met-caroline-detail

In deze cursus worden asana’s afgewisseld met visualisatie, meditatie, ademhalings- en concentratieoefeningen. Caroline geeft een zachte vorm van yoga, waarbij zij je uitnodigt om doelgericht aandacht te geven aan wat zich op dit moment voordoet. Zonder daar een oordeel over te hebben. Het bewustzijn wat dan ontstaat is mindfulness. Door het doen van Yoga leer je, je bewust worden van de verbinding die bestaat tussen de mind, het lichaam en de adem. Je creëert helderheid en rust in je hoofd en word je gewaar van je lichaam als geheel. Je gaat van doe-modus naar de Zijn-modus. Elke les wordt opgebouwd rond een thema.

 

Chakra yoga

Docente: Ans Philipsen

Startdatum:

  • Vrijdag 15 september 2023 van 11.00 – 12.15 uur
  • Vrijdag 26 januari 2024 van 11.00 – 12.15 uur.

https://deopstap-nijmegen.nl/yoga/chakra-yoga-detail

Hatha-yoga lessen met de nadruk op de chakra’s. De 7 chakra’s staan voor 7 energiecentra in je lichaam die verbonden zijn met de belangrijkste hormoonklieren. De yogahoudingen zijn er speciaal op gericht om je systeem beter in balans te brengen en je energie weer te laten stromen. Ook de Yoga Nidra (een krachtige ontspanningstechniek), de Zonnegroet en de 5 Tibetanen maken deel uit van deze lessen. Het geheel is een plezierige en afwisselende mix van inspanning en ontspanning en zorgt voor meer vitaliteit en rust.

 

Slim & Fit yoga

Docente: Ans Philipsen

Startdatum:

  • Woensdag 20 september, van 12.00 – 13.15 uur.
  • Woensdag 25 januari 2024, van 12.00 – 13.15 uur.

https://deopstap-nijmegen.nl/yoga/slim-38-fit-yoga-detail

SLIM & FIT-yogalessen zijn actieve Hatha-yoga Flow lessen met doelgerichte houdingen en ademoefeningen gericht op het hele rompgebied. De spieren in dit gebied worden sterker en soepeler, het afvoeren van de afvalstoffen wordt ondersteund en versneld, de spijsvertering verbetert. De bewustere ademhaling kalmeert het zenuwstelsel en vermindert spanning; je hoofd wordt rustiger en je krijgt weer meer energie. Ook de Yoga Nidra, de Zonnegroet en de 5 Tibetanen maken onderdeel uit van deze lessen.

Contact met De Opstap: Goede en Betaalbare cursussen