Daniëlle de Moor

CoachingMuziek & Dans

Stemvorming: een weg naar jezelf…  een weg naar Stilte…

Stemspecialist / logopediste / coach sinds 1984. Begeleidt mensen via stem en bewustwording bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Een creatieve en meditatieve werkwijze. Groepstrainingen en individuele begeleiding. Onder andere sinds 1984 aan het Han Fortmanncentrum Nijmegen, lesgegeven aan de HAN, PMV Nijmegen, trainingen door het hele land, eigen praktijk in Nijmegen. Coaching in presentatie.

Achtergrond en inspiratie

Relevante opleidingen: logopedie; studie van vele werkwijzen met stem; docentenopleiding mime Amsterdam; shiatsu; ademtherapie Utrecht; instituut voor initiatische therapie Durckheim in Duitsland; massage en healingtraining; psychosynthese. Jarenlange ervaring in meditatie christendom; boeddhisme.

De Weg van het Hart is mijn weg. Dienstbaar zijn aan het authentieke en het heilige in de mens, en dit voelbaar en hoorbaar maken is een inspirerende opdracht… Die allen ten goede komt en groei mogelijk maakt.

Contact met Daniëlle de Moor

  De Weg van de Stem is een Weg van het Hart…

  Klank transformeert en harmoniseert. Alle oude tradities maken daarom gebruik van de werking van klank. Stem en adem zijn één. Gericht werken met stem(klank) opent ons energiesysteem en heft blokkades op. Zodat we meer vanuit onze authentieke kracht en Vreugde aanwezig kunnen ‘zijn’. Stilte ervaren.. in het hier en nu… Onze creativiteit kunnen laten stromen naar onze omgeving. Met meer zelfvertrouwen en inspiratie in de wereld “zijn”…

  In communicatie met anderen blokkeren we onszelf nogal eens. Dit is te zien aan adem, houding en beweging en te horen in je stem. Je stem kan als een spiegel voor je zijn. Door bewustwording van je stem, je adem en de relatie tot je lichaamshouding, je emotie/gevoel, word je je bewust van jezelf. Luisteren, gevoeliger worden voor je eigen geluid en dat van anderen, is hierbij essentieel. Bewustwording van de (helende) werking van je stem, vrijmaken van je authentieke stem en de mogelijkheden om jezelf creatief uit te drukken, betekent meer ruimte creëren in en buiten jezelf. Je wordt vrijer van blokkades om uiteindelijk meer jezelf te zijn. Met meer zelfvertrouwen jezelf laten horen.Vanuit de verbinding met je hart..

  Stem is zowel ‘doel’ als ‘middel’

  Techniek, creativiteit, meditatief gericht werken met stem, lichaamsbewustwordingsoefeningen, relatie stem/adem/beleving, luisteren.. Het hoorbaar maken van je eigen innerlijke melodie, de Melodie van je hart is wezenlijk in mijn werk. Het delen en verbinding met anderen ook. Liefdevolle aandacht voor wat “is” Ik geef veel individuele aandacht binnen de groep zodat ”Het kan gaan zingen in jou”…

  Workshops en coaching

  Er zijn het hele jaar door workshops STEM ( je STEM, dat ben jezelf; In je kracht door je STEM,) onder de titel ‘STEMVORMING’. Tevens individuele coaching waarbij op specifieke wensen wordt afgestemd. Denk aan creatieve ontwikkeling, begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling, burnout, presentatietrainingen etc.

  Cursus Stem

  We hebben allemaal een stem. Een uniek middel onszelf in uit te drukken. We kunnen ermee inspireren, ontroeren, grenzen stellen, onszelf mee in of uit balans brengen. Soms blokkeren we – juist als we dat níet willen – in werk of privé. Onze stem laat horen hoe we ons voelen, hoe we ademen, hoe onze verbinding is met onszelf, onze stem en ons lichaam, en met de ander…met ons hart… Kennen we onze eigen stem? Hoe gebruiken we die? In alle mogelijkheden? Luisteren we? De workshops zijn gericht op bewustwording, het vrijer maken en de ontwikkeling van je stem, ontspanning, creativiteit, meer ruimte ervaren, in je kracht komen, plezier en stilte. Verbinding met jezelf en de ander. Er is veel aandacht voor het individu binnen een prettige groepssfeer. Het hoorbaar maken van je eigen melodie is wezenlijk in mijn werkwijze. Een Weg van het hart. Voor iedereen die zichzelf een stem wil geven, en “het wil laten Zingen in zichzelf”. Danielle de Moor is al meer dan 35 jaar TOON-aangevend in het werken met stem en bewustwording. Groepen en individueel.

  Deze workshops zijn voor iedereen die grenzen wil verleggen, zijn stem wil leren kennen en ontwikkelen, vrijer wil klinken, creativiteit wil delen, ruimte wil nemen en geven, luisteren en beluisterd worden, vanuit het hart.

  Ervaringen van deelnemers

  Zeer ervaren en professionele begeleiding, veilige en warme sfeer, iedereen wordt gezien door Danielle en gehoord terwijl ze de groepssfeer bewaakt, zij weet voorwaarden te scheppen waardoor mensen echt tot ontwikkeling komen, er heerst veel humor en aandacht. Een echt cadeau.

  Ik heb mijn stem leren kennen en vertrouwen, durf nu echt vanuit mezelf te zingen en ook te improviseren, mezelf te laten horen. Danielle geeft een goede opbouw in oefeningen waardoor het vanzelf gaat. Ontroerend ook anderen ruimte in te zien nemen en horen. Een meditatief en creatief/expressieve werkwijze. Vanuit stilte en met liefde begeleid. Een verademing.

  Danielle geeft echt vertrouwen en is inspirerend. Je kunt jezelf zijn en er is een fijne sfeer. Ik heb al vaker meegedaan en het blijft verrassend deze workshops. Mijn stem is de mijne geworden..

  Zie ook reviews op LinkedIn bij het profiel van Danielle de Moor

  Komende activiteiten

  In verband met het risico op corona-besmetting in groepen met name bij zingen en versterkt stemgebruik geef ik voorlopig geen groepsworkshops in Cordium. Individuele sessies zijn in overleg wél mogelijk. Voor informatie over activiteiten neem contact op via het formulier hieronder.

  Contact

  Voor info voel je vrij om vragen te stellen. Individuele sessies zijn altijd mogelijk.