Carolien Grooten

Yoga - Pilates

Yogalicht

Mijn naam is Carolien Grooten en ik begon met de pittig actieve Power Vinyasa Yoga (PVY) start 2002, daarna kwam er Easy Flow bij (EF) de mild actieve versie voor beginners, en vervolgens Yin Yoga (YY) een passieve vorm. Dit is het 12de jaar dat ik lesgeef, in Nijmegen en omgeving. Ook bied ik aan: BedrijfsYoga, Yoga Privé lessen, Yoga voor mensen met een angststoornis en/of lichte depressie, Yin & Yang workshops en meer. Naast yoga geef ik ook Massage, aan huis.

Mijn manier van lesgeven is down to earth, intuïtief en ik integreer het werken met energie. Tevens begeleid ik je fysiek indien wenselijk en probeer ik het geheel licht te houden bv met wat humor!

Yoga beoefenen is echt super gezond en mijn lichaam vaart er wel bij! En het helpt mij in het vinden van balans. Het kalmeert en mijn gefladder komt bij elkaar, ik voel me meer ‘een geheel’. En dat is precies wat het woord Yoga betekent: samenbrengen. Al doe ik het maar vijf minuten, het werkt altijd! Dat gun ik jou van harte!

Contact met Carolien Grooten

Lees hieronder over de drie yogavormen die ik geef. Natuurlijk moet het je liggen, dat is een kwestie van uitproberen en zie dan wat het je brengt! Neem gerust contact op voor meer info of lees verder op mijn website.

Namaste, Carolien

Power Vinyasa Yoga voor gevorderden

Ontspanning door inspanning

Kracht, lenigheid, balans op het ritme van de adem. Een aaneenschakeling van actieve houdingen waarin de vinyasa (flow) essentieel is. Je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger. Er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Er groeit een groter bewustzijn.

Bewust ademen tijdens je houdingen. De één is makkelijk, de andere uitdagend. Maar het mooie is, alles is goed en alleen jij bepaalt waar jouw grens ligt. Daarom is er voor iedereen altijd ‘wat te doen’. Basiskennis t.a.v. houdingen moet niet maar helpt wel. Als starter is Easy Flow fijner. Het belangrijkste is echter dat je ervan houdt om fysiek actief zijn. Energie gaat stromen waardoor je je lichaam opent en dit geestelijk doorwerkt 😊. We sluiten af met een welverdiende ontspanning.

Easy Flow voor beginners

Ontspanning door inspanning

Kracht, lenigheid, balans op het ritme van de adem. Een aaneenschakeling van actieve houdingen waarin de vinyasa (flow) essentieel is.
Je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger. Er komt een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Er groeit een groter bewustzijn.

Easy Flow is de actieve vorm voor beginners met tijd voor uitleg en met meer rust en met minder ver doorgevoerde houdingen. Het is precies hetzelfde als Power Vinyasa Yoga (dus lees aub deze toelichting) en met dezelfde effecten maar dus minder intens.

Yin Yoga

Het ultieme zacht worden

Hoe fantastisch dat je hier ‘alles mag laten’. Een uur helemaal voor jezelf waarin je probeert totaal te ontspannen en dat kan nog best eens tegen vallen…

Bewust ademen. Alleen zittende en liggende houdingen waarin we geheel passief – variërend 3 tot 10 minuten – verblijven, wat het meditatieve karakter versterkt. Het geeft stretch in spieren en bindweefsel en druk op je gewrichten, die uiteraard te behappen moet zijn voor jou en hierin help ik je indien nodig met ondersteuning van kussens of rolletjes. En wat gaat er ondertussen door je hoofd? Oefenen in overgave aan al wat is. Veelal het tegenovergestelde van waar we aan gewend zijn in deze z.g.n. maakbare wereld. Waarin we het kennen ‘om te handelen’, maar ‘het niet handelen’ niet goed kennen.. Wat vertelt het jou? Ook zeer aan te raden voor workaholics 😊.

Contact

Telefoon: 06-13874478
Website: www.yoga-licht.nl