Barbara van der Hoeven en Alexandra van Aernsbergen – Evolutionaire Yoga en Leven in openheid

Energie & IntuitieYoga - Pilates

Barbara en Alexandra zijn opgeleid door Anandajay. Anandajay is onze spiritueel leraar en oprichtervan de School of Spiritual Awareness. Hij is tevens de grondlegger van Evolutionaire Yoga en ontwikkelde daarnaast elf andere werkvormen die een ingang zijn naar een dieper contact met jezelf en de waarden van liefde en vrede die daaraan inherent zijn. Waarden die zowel stabiliteit als vreugdevolle lichtheid geven en die wij in ons leven en werk graag met anderen wensen te delen.

 

Evolutionaire yoga

Evolutionaire Yoga is een vloeiende en meditatieve vorm van yoga die je uitnodigt om het contact met je lichaam te voelen en te verdiepen. De verschillende yogahoudingen die wij aanreiken in evolutionaire yoga, zowel liggend, zittend als staand, zijn gebaseerd op de traditionele asana’s die zo zijn aangepast dat ze je in contact brengen met verschillende fases in je vroegste ontwikkeling, Zo ontmoet je je prilste ervaringen in het hier en nu, in je volwassen menszijn.  

 

Voor wie: 

Als je van yoga houdt of als je de diepgang van yoga wenst te ontdekken. 

Als je jezelf en je lichaam beter wilt leren kennen en begrijpen, contact wil maken met de diepere drijfveren in je bestaan, dan kan evolutionaire yoga iets voor jou zijn. We laten je in verschillende yogahoudingen voelen, hoe de ervaringen van jou als baby in je lichaamsgeheugen opgeslagen zijn en je waarschijnlijk nog steeds beïnvloeden. Hiervan bewust worden en ontspanning daarin toelaten, werkt helend door in alle cellen.  

 

Verlang je naar: 

* Contact met je lichaam 

* Meer begrip en liefde voor de mens die je bent 

* Yogahoudingen die inzicht kunnen geven in je levenshouding 

* Een leven in verbinding met alles om je heen 

* Bewustwording van hoe jij in relatie staat tot jezelf en anderen 

 

Wat brengt deze yoga jou 

* Je gaat ontdekken dat je niet alles alleen hoeft te doen, maar dat er een dragende grond is waarop je kan leren vertrouwen 

* Je leert opengaan voorbij je conditioneringen zodat je jezelf anders leert kennen 

* Je gaat ervaren dat je deel bent van een groter geheel 

* Je leert ontvangen en geven

 

Praktische informatie 

Omdat deze yoga begint bij jou hier en nu is deze yoga geschikt voor zowel beginners als voor yogadocenten die verlangen naar verdieping in hun eigen lesgeven.

Opbouw van de les 

* Een korte uitleg over de yogahouding die we gaan ervaren en de ontwikkelingsfase waar deze houding mee is verbonden. 

* Een meditatie of ademoefening ter voorbereiding op de yogahouding(en). 

* De yogahouding (dit is de kern van de les) 

* Een korte deelronde waarin ruimte is om in te gaan op wat je ervaren hebt.


Omdat alle lessen een eigen thema hebben zijn ze ook los van elkaar te
volgen.


Cordium
, Nijmegen  

Woensdagavond 19.00- 21.00 

17 januari, 14 februari, 13 maart, 3 april, 15 mei en 5 juni 

Bijdrage. €25 per les, €140 voor alles zes lessen. 

Door Alexandra en Barbara

Contact Barbara,  06-21881523   barbara@lightofbeing.org 

www.lightofbeing.org

 

Leven in openheid

Welkom bij “Leven in Openheid,” een bijzondere gelegenheid om samen te komen en ons te verbinden met de diepere lagen van ons menszijn (innerlijke zelf) en het grotere geheel om ons heen. 

 

We beginnen de bijeenkomst met een korte meditatie, waarin we uitgenodigd worden om alles wat ons bezighoudt los te laten. We openen onszelf voor het huidige moment en het contact met ons innerlijke wezen. In deze stilte vinden we de ruimte om te verkennen, te ervaren en te ontwikkelen. 

 

Vervolgens introduceren we de puja (mantra prayer) een van oorsprong  eeuwenoud dankgebed. Met zorgvuldige gebaren in ons energieveld en de omringende ruimte, raken we ook ons lichaam aan en openen we ons bewustzijn.  De mantra klinkt in het Sanskrit, en ze omarmt waarden die diep geworteld zijn in onze menselijke aard. De puja nodigt ons uit om ons hart te openen voor het onbekende in ons, en voor kwaliteiten van liefde, vrede, vertrouwen en geborgenheid waar we allemaal zo naar verlangen.   

 

Na de puja, lezen we een tekst voor die aansluit op de Puja. Deze tekst zal de betekenis van de puja verhelderen en ons aanmoedigen om nog dieper open te gaan voor de kwaliteiten die in ons zijn.  

 

We eindigen de bijeenkomst met een deelronde, waarbij we onze ervaringen van deze ochtend met elkaar delen.   

Zowel de gezongen mantra als de tekst zijn van Anandajay. 

 

Vanaf januari 2024 bieden wij (Barbara en Alexandra), maandelijks een leven in openheid bijeenkomst aan op de donderdagochtend van 10-12. Deze bijeenkomsten zijn los te volgen en geven ons handreikingen voor een meer open, verbonden en vredevol bestaan. 

 

 

Data Nijmegen maandelijks op donderdag 10-12 uur 

18/1, 15/2, 14/3, 4/4, 16/5, 6/6 bijdrage €20 

Contact Barbara,  06-21881523   barbara@lightofbeing.org 

www.lightofbeing.org

Contact met Barbara van der Hoeven en Alexandra van Aernsbergen – Evolutionaire Yoga en Leven in openheid