Arno van Haren – Praktijk voor Ontspanning

CoachingLichaamsgerichte therapieMassage

Spanning

Langdurige spanning, kortdurende spanning. Teveel, te weinig, stimulerend of juist blokkerend. Spanning die je zelf opbouwt omdat je te lang doorgaat, je grenzen niet kent of de lat te hoog legt. Omdat je altijd iets moet van jezelf. Spanning uit onzekerheid, onmacht of angst. Spanning door te veel druk, omdat men over jouw grenzen gaat of te hoge eisen stelt, spanning door herrie en gedoe om je heen. Spanning in hoofd en lijf waarvan je je niet kunt losmaken of waaraan je niet weet te ontsnappen…

Chronische spanning

Hoe je het ook wendt of keert: aan spanning ontkom je niet. Het hoort bij het dagelijkse leven en wanneer een teveel aan opgebouwde spanning zich kan ontladen, herstelt het menselijk systeem zich weer en komt het opnieuw in balans. Wanneer de dagelijkse spanning echter niet kan afvloeien of wanneer er meer spanning is opgebouwd dan het systeem aankan, ontstaat chronische overbelasting. De gezonde cyclus van spanning – uitrusten – ontspanning raakt dan verstoord. Eenmaal in deze modus beland is het niet eenvoudig daar op eigen kracht verandering in aan te brengen.

Ik kan je daarbij helpen met een combinatie van lichaamsgerichte therapie, coaching en integrale massage tijdens een kortdurend traject in midden-Frankrijk. Voor de kennismaking en het geven van informatie ben ik regelmatig in Cordium aanwezig. Uitgebreide informatie vind je op mijn site.

Arno 

Ik ben lichaamsgericht therapeut, transformationeel coach en integraal masseur. Ik werk grotendeels in Frankrijk maar ik kom nog regelmatig naar Nederland.

In Cordium kun je bij me terecht voor een:

  • Kennismaking voor een kortdurend behandeltraject in Midden-Frankrijk (eventueel is dit ook online mogelijk)
  • Onderhoudssessie integrale massage (bestaande cliënten)
  • Goede ontspanningsmassage, energetische massage en voor een Lomi Lomi massage.

 

Voor een kortdurend behandeltraject heeft een kennismaking in Cordium de voorkeur boven het online alternatief. Wil je hier meer over weten, maak dan een afspraak in een van de periodes dat ik in Nederland ben. Neem voor de data contact met me op.

 

Lezen

Heb je te kampen met angst- of spanning gerelateerde klachten, dan raad ik je Het Grote Zen Doe Boek aan dat ik samen met kunstenaar Suzan van Lieshout heb gemaakt. Het is een goede aanvulling op mijn begeleiding en de oefeningen uit het boek kun je ook thuis maken.

Home 

https://zendoeboek.nl/

Contact

Arno van Haren – Praktijk voor Ontspanning

www.arnovanharen.com

arnovanharen@protonmail.com

+33(0)781487846

+31(0)624530279

Contact met Arno van Haren – Praktijk voor Ontspanning