African Healing Academy

Essentie

Alfred Quenum

Kossilate is zijn titel, Alfred is zijn naam. Deze titel heeft hij geërfd van zijn grootvader, drie weken voor die stierf. Kossilate is gekozen door het Ifa-orakel in Benin. Dit betekent dat hij voorbestemd is om hoge Vodounpriester te worden en zijn hele leven dienstbaar te zijn aan de gemeenschap. Hij erfde de titel maar ook de tempel van zijn grootvader. Op zijn zevende werd hij ernstig ziek. Zijn moeder, die katholiek is, weigerde hem naar de tempel te brengen. Toen dit hem bijna fataal werd en de Voodoungemeenschap haar erop aansprak ging zij ten einde raad akkoord met zijn intrede in de tempel van zijn opa. Van zijn zevende tot zijn veertiende bleef Alfred intern en kreeg de traditionele opleiding tot Kossilate. Hij werd chief en moest andere Babalao’s (Voodounpriesters) aansturen. Hij was geen kind meer.

Hij is nu 52 en woont sinds 2003 in Nijmegen. Naast Kossilate is hij ook een gerenommeerde jazzsaxofonist. Sinds een paar jaar geeft hij workshops en lezingen bij o.a. het Afrikamuseum en het museum Volkenkunde. Momenteel is hij één van de vijf ritueelspecialisten van de tentoonstelling Healing Power in het Tropenmuseum.

Toen hij net in Nederland kwam schrok hij van het beeld dat hier heerst over Voodoo. Het is zijn wens om dit te veranderen, te nuanceren, en dat niet alleen. Hij wil dat iedereen toegang kan krijgen tot deze fantastische kennis, het orakel, orisha’s, rituelen, kruiden en krachtbeelden, ritmedans en muziek. Alles komt aan de orde in de opleiding.

We starten met de basisopleiding van drie weekenden (15 en 16 mei, 12 en 13 juni, 3 en 4 juli). Het doel hiervan is kennismaken en het starten met een persoonlijk ontwikkelingstraject.

In september ’21 gaan we vervolgen met de gevorderdenopleiding. Het doel hiervan is het toepassen van alle kennis voor jezelf en het verdiepen van de kennis. In januari ’22 kunnen gevorderden deelnemen aan de expertopleiding in Benin (Afrika) tot Babalao. Het doel hiervan is het gaan helpen van anderen. Er vinden examens en initiaties plaats en er wordt een bezoek gebracht aan het Voodoofestival in Ouidah op 10 januari.

Informatie: www.africanhealing-academy.nu
info@jamboafrika.nl
Mirjam: 06-38510432

Contact met African Healing Academy