Laden Evenementen

Simpelweg Zingen | Balsem voor de Ziel

13 oktober | 14:30 - 17:00

€ 35 – € 90

Stembevrijding en mantra zingen

Misschien ken je het heel goed: de vreugdevolle en vitaliserende werking van zingen, in je eentje of samen met anderen. Hoe ontspannend dat kan zijn, opluchtend, rakend en verbindend. Misschien ook denk je: ‘ik kán helemaal niet zingen’ en hou je je daarom in, blijf je liever stil. Vaak niet alleen zingend, maar ook sprekend. Je stem stokt. En dat leidt tot nog meer ingehouden expressie. Maar zingen helpt, echt!

In de opleiding tot Stembevrijder die ik onlangs afrondde heb ik zelf de bevrijdende werking van zingen nog sterker ervaren dan ik al kende. Voluit, zowel in het zachte als het grote geluid, soms heel dieprakend, maar veel vaker met een grote glimlach van eenvoud en luchtigheid. Er is geen goed, geen fout, alleen maar jij met je zingende stem, in dít moment. Er helemaal mogen zijn, met alles wat in je leeft, en daarvan genieten. Simpel en speels.

Iedereen kent het verlangen om je echt gezien en gehoord te voelen. Je welkom te weten in een veilige omgeving waar je met alles wat er in je leeft naar buiten durft te treden. Met je stem, sprekend of zingend, met je lijfelijke expressie, met je hele hebben en houden. In een bedding waar echte aandacht en waardering is voor wat jij laat horen.

Het kan heel spannend en kwetsbaar aanvoelen je daaraan over te geven, maar het is in mijn ervaring tegelijkertijd juist heel lichtvoetig: simpelweg zingen. Zo is het nu, zo klink ik nu, niet meer en niet minder. Met speelsheid, humor en relativering. Hoe voelt je lijf nu? Waar voelt het prettig, of waar zit juist wat spanning of ongemak? Van daaruit klank maken. Woorden zijn niet nodig, het gaat niet om het vertellen van je verhaal, of het delen van je geschiedenis, enkel om zingend ruimte te geven aan wat zich in jou beweegt. En daarvan te genieten.

Het kan soms ook confronterend zijn, raken aan oud verdriet, iets wat je liever zou willen vermijden, maar het dient zich nu aan en wil blijkbaar gehoord worden, en getroost wellicht. En het mooie is, alles wat er zingend tot expressie komt bevrijdt je, geeft meer lucht en maakt ruimte voor iets anders: diepe vreugde.

In het op die manier zingen ervaar ik die nieuwe ruimte zelf vaak heel sterk. Die vult zich als vanzelf met lichtheid, liefde en levendigheid. Zingen is balsem voor de ziel.

In iedereen zingt een lied

Nieuwsgierig naar wat zingen op deze manier jou zou kunnen brengen?

In een reeks van drie workshops op zondagmiddagen in het najaar gaan we met een groep zingen vanuit stembevrijding. Naast een korte introductie en oefeningen met iedereen en in duo’s, is er ook steeds ruimte voor een paar solo’s en natuurlijk voor sámen zingen, o.a. van een aantal mantra’s.

8 september, 13 oktober en 24 november,
steeds van 14:30u tot 16:45u, in Cordium,
Centrum voor groei en ontwikkeling’ in het hart van de Nijmeegse wijk Bottendaal, vlakbij het NS station. Inloop vanaf 14:00u.

Wees welkom met je stem, met je innerlijke lied en met je verlangen om te zingen!

Aanvullende info lees je op mijn site: https://www.joepdebont.nl Kijk daarvoor bij ‘agenda’.
Reserveren kan via mail of het contactformulier.

Kosten deelname
Je kan per keer meezingen, maar ook de hele reeks meedoen om meer verdieping te ervaren.
Voor een losse workshop betaal je € 35.
Boek je meteen de reeks van 3 keer dan betaal je € 90.
Kom je een losse workshop met zijn tweeën dan is de duo-prijs € 60 per keer.

Annuleringsvoorwaarden
Als je annuleert binnen 7 dagen na je aanmelding
krijg je je deelnamebedrag terug min de administratie-kosten van € 10 (min € 20 bij de reeks van 3 of als duo).

Als je annuleert meer dan 7 dagen na je aanmelding
of minder dan 7 dagen voor de activiteit, krijg je geen geld terug. Wel kan je zelf iemand anders je plek die dag laten overnemen.

Neem zelf een flesje water of thermosje thee mee.
In de zaal moeten de schoenen uit, dus neem ook sloffen of warme sokken mee. Er zijn matjes, meditatiekussens en dekentjes.

Meer info ontvang je, na aanmelding, in de week voordat de activiteit plaatsvindt.

Heb je interesse in een individuele sessie met mij, neem dan contact met me op.

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€ 35 – € 90
Site:
https://hipsy.nl/event/63040-simpelweg-zingen-balsem-voor-de-ziel

Locatie

Cordium
De Ruyterstraat 65
Nijmegen, 6512 GB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Joep de Bont