Laden Evenementen

Innerlijke alchemie basistraining – ‘De kern van de Tao’

12 september | 09:00 - 10:00

€ 8 – € 104

Introductie:

Voluit leven begint bij stoppen met overleven. Je veilig voelen. Werkelijk leren ontspannen. Waar je ook bent, wat je ook doet, in wiens gezelschap je ook vertoeft.

Door deze basistraining krijg je stap voor stap een steeds dieper inzicht in:

  • je eigen binnenwereld, die de taoïsten het Innerlijk Landschap noemen
  • de drie schatten die daar verborgen liggen: je levenskracht, je bewustzijn en je spirituele vermogens
  • de onderlinge samenhang tussen deze schatten: de taoïsten beschouwen ze als een drie-eenheid die niet los van elkaar gezien kan worden
  • hoe de ‘staat’ van deze drie schatten invloed heeft op je keuzes, acties, gedrag, relaties en betekenis in het hier en nu (álles valt daartoe te herleiden!)

Door het Innerlijk Landschap binnen te gaan en er te leren reizen, ervaren, sturen en máken kun je de drie schatten beheren, vergroten en verfijnen. Zo krijg je steeds meer toegang tot en grip op je (al dan niet heldere) vermogens, de capaciteiten die ieder mens in potentie in zich heeft.

Toepassing in het dagelijks leven:

Echt trainen doe je uiteindelijk niet met je ogen dicht op een stoel – hoewel dat zeker onderdeel is van het proces! – maar midden in de storm van de werkelijkheid.

Alle kennis & tools, meditaties en oefeningen, krijgen pas betekenis als je je groeiende vermogens handen en voeten kunt geven, kunt áárden in het dagelijks leven. Alleen zo krijg je een duurzame invloed op je eigen ontwikkeling en betekenis voor de mensen en de wereld om je heen.

We trainen niet vanuit wilskracht (vuur) maar vanuit verlangen (water).

In de loop van de training zal je langzamerhand gaan merken dat je leven steeds meer gaat stromen en dat je zelf aan het roer staat. Een daad van zelfliefde dus.

 

De training:

Stress is niet alleen giftig voor je gezondheid. Het is ook de nummer 1 blokkade voor je eigen groei. Geregeld mediteren, yoga doen en/of mindful zijn hélpt. Maar deze ‘practices’ kunnen even goed ontaarden in vormen van symptoombestrijding

In de training leer je hoe je het probleem van stress kunt aanpakken bij de kern. Zodat je interne systemen steeds vaker – en langer achter elkaar – uit de overlevingsmodus kunnen blijven. En er eindelijk ruimte ontstaat voor groei.

De basis hiervoor is simpel: het beoefenen van de kracht van de ‘innerlijke glimlach’ een meditatieve oefening die je ten alle tijden veiliger doet voelen in ‘de storm des levens’.

Daarnaast het beoefenen van basis Chi-Kungs die je bindweefsel beter doen doorbloeden. In je bindweefsel sla je veel stress op. Daarnaast hebben Chi Kungs een positieve uitwerking op je energiehuishouding.

We gaan in deze training ook werken met oeroude taoïstische helende klanken die een helende uitwerking op onze organen, plekken waar we veel emoties en stress opslaan.

Deze klanken kunnen ons tevens ontdoen van donkere energie die vrijkomt als we taoïstisch gaan trainen.

Elke les is afgestemd op het moment, behoefte van de groep en het seizoen waar we ons in bevinden.

 

Over mij:

Al sinds ik een pen kan vasthouden, schrijf ik. Het begon met dagboeken om de indrukken van de dag te verwerken en het is uitgegroeid tot professioneel schrijverschap van, voornamelijk, poëzie.

Naast het schrijven heb ik mij de afgelopen jaren bezig gehouden met bewustwording en is de natuur daarin mijn leidraad geworden.  Een tocht langs reiki, sjamanisme, hekserij en nog veel meer, hebben me uiteindelijk bij het taoïsme gebracht.

‘Wij zijn natuur’ is daarvan de rode draad. Ik volgde de jaartraining ‘parelbewustzijn’ en de Advancedtraining Wijsheid bij Reinoud Eleveld en Rosana van der Wagt van taotraining.nl en ben nog steeds aan het trainen en ontwikkelen op dit vlak.

Door mijn achtergrond als professioneel trainingsacteur ben ik zeer bedreven in feedback geven, reflecteren, de juiste vragen stellen en afstemmen. Ik ben nuchter, duidelijk en helder.

Mijn workshops en trainingen vinden plaats in de natuur en/of zijn geïnspireerd door de natuur. Schrijven is vaak een onderdeel, maar ik geef ook basistrainingen ‘innerlijke  alchemie’, waar schrijven geen deel van uitmaakt. Zoal deze.

Zelfliefde, dankbaarheid en creativiteit vormen de essentie.  Het proces zelf is waar het om gaat.

 

Praktische info:

Duur van de training:

vanaf week 37 (gratis kennismaking) t/m week 51 ( met uitzondering van week 43 herfstvakantie

13 bijeenkomsten van een uur op donderdag startend in september 2024

Alle data:

12/9 proefles-19/09 -26/09 -03/10 -10/10 -17/10 -31/10 -07/11 -14/11 -21/11 -28/11 -05/12-12/12 -19/12

Tijd: 9-10 uur op donderdagochtend

Plaats: Cordium, ruimte De Verbinding

Meenemen: sokken/sloffen/ water

Kosten: 8,00 per les in totaal 104,00  (Proefles in week 37 gratis)

Deelnemers: maximaal 12

Opgeven: stuur een mail naar rinskekegel@gmail.com  of www.hipsy.nl/schrijfnatuur (voor als je al zeker weet dat je de hele training wilt deelnemen)

Als je na de gratis proefles besluit deel te nemen, dan krijg je een betaalverzoek voor de hele reeks, je kan geen losse lessen volgen omdat we met de groep een proces aangaan.

Mocht je al eerder kennis met mij willen maken, ik geef bezinnende schrijfworkshops waarin taoïstische mediatie de basis vormt. www.hipsy.nl/schrijfnatuur

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
09:00 - 10:00
Kosten:
€ 8 – € 104
Site:
www.hipsy.nl/schrijfnatuur

Locatie

Cordium
De Ruyterstraat 65
Nijmegen, 6512 GB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Rinske Kegel