Janneke Bardoel

CounselingLichaamsgerichte therapieMassageNatuurgeneeskundeYoga
 

Bij mij kun je terecht voor Shiatsu therapie en Dao Yin yoga.

Wanneer Shiatsu therapie

Shiatsu kan je helpen bij onder andere:

 • pijnklachten (bijvoorbeeld in de rug, elleboog, schouder, heup of knie)
 • spanningsklachten (bijvoorbeeld in de schouders, nek of flanken)
 • onrust
 • overmatig piekeren, zorgen maken, verdriet of snel geïrriteerd zijn
 • overprikkeling
 • vermoeidheid
 • slaapproblemen
 • verteringsklachten (opgeblazen gevoel na het eten, bloedarmoede, borborygmi, misselijkheid, obstipatie, etc)
 • klachten aan de ogen zoals wazig zicht of vlekjes voor de ogen
 • het idee meer met je aandacht in je hoofd te zitten dan in je lichaam
 • ‘vage klachten’ waar de Westers reguliere zorg niets mee kan

Contact met Janneke Bardoel

Shiatsu kan bij veel verschillende klachten helpen. Mocht jouw klacht hier niet bij staan en je twijfelt of Shiatsu iets voor je kan doen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Gezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze, ontstaan klachten door een disbalans ergens in het lichaam. Tijdens een Shiatsu behandeling gaan we op zoek naar waar de disbalans zit en wordt het lichaam gestimuleerd, door middel van onder andere specifieke massagetechnieken, om weer in balans te komen. Afhankelijk van de conditie van het lichaam en de complexiteit van de klacht, zijn meerdere behandelingen nodig.

Dao Yin yoga

Dao Yin is een rustige yogavorm die kan helpen om het herstelproces te bevorderen, ontspanning te geven en meer lichaamsbewustzijn te creëren. Ook leer je verschillende strekkingen en massages die je kunt toepassen bij jezelf. Dao Yin kan ook preventief, als zelfonderhoud ingezet worden. Om ziektes en blessures te voorkomen, zelf te leren je balans/disbalans te voelen en je balans te herstellen, voor vitaliteit en een sterk immuunsysteem. Regelmatig bied ik cursussen aan. Voor meer informatie zie ‘dao yin‘.

Ik werk holistisch. Dit wil zeggen dat er aandacht is voor je gedachten, gevoelens en je lichaam. De start is waar je nu bent en samen kijken we hoe je je prettiger kunt gaan voelen of nóg lekkerder in je vel kunt komen te zitten.

Vergoeding

Shiatsu therapie wordt door veel Zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed. Voor actuele informatie omtrent verzekeringspakketten zie hier. Shiatsu valt onder het aanvullend pakket onder Alternatieve Geneeswijzen. Er wordt dus geen aanspraak gemaakt op je Eigen risico en een verwijzing van een huisarts is niet nodig.

Over Janneke Bardoel

Na mijn studie Psychologie heb ik me verder geschoold in Coaching. Ik werkte als Psycholoog, Loopbaanadviseur, Coach en Trainer. Daarnaast deed ik altijd al veel aan dans en ben sinds 2007 verknocht aan de Argentijnse Tango. Beweging, lichamelijke uiting, interactieve communicatie, verbinding met jezelf en de ander hebben mijn interesse. Ik ben me dan ook steeds meer gaan verdiepen in bewegingsvormen die het lichaamsbewustzijn aanspreken, zoals Kum Nye, Mindfulness, Qi Gong, Dao Yin en andere yogavormen. Sinds 2012 ben ik me toe gaan leggen op Dao Yin yoga, heb me verder geschoold tot docent en ben toen les gaan geven. In die tijd gaf ik ook les in Argentijnse Tango. Om meer te weten te komen over het stromen van Qi in het menselijk lichaam en hoe blokkades op te heffen, ben ik Shiatsu therapie gaan studeren bij Qing Bai. Aansluitend haalde ik mijn diploma voor Westerse Medische Basiskennis.
Met veel plezier en rust geef ik Shiatsu therapie en Dao Yin yoga.

Neem gerust contact op of kijk op www.praktijkyinjan.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Hartelijke groet,
Janneke Bardoel