Janneke Bardoel

CoachingCounselingLichaamsgerichte therapieMassageNatuurgeneeskundeYoga

‘Een plek om tot rust te komen,
te zien wat er aan de hand is
en samen te kijken hoe je weer in balans kunt komen.’

Bij mij kun je terecht voor Shiatsu therapie (waaronder Hara-centrering), Coaching en Dao Yin yoga.

Voorbeelden van behandelvragen zijn: pijn- en spanningsklachten, verteringsklachten, onrust, slaapproblemen, omgaan met emoties, meer bij jezelf blijven in bepaalde situaties, etc.

Hara-centrering is een specialisatie van mij.

In het Westen wordt er veel van je gevraagd om in je hoofd aanwezig te zijn. Hierdoor is daar veel energie en minder in de onderkant van je lichaam. Dit leidt tot stress, opgetrokken schouders, hoofdpijn en een gespannen nek. Vaak ook gecombineerd met pijn in de onderrug. De kunst is om de energie weer gelijk over je lichaam te verdelen. Dit vraagt in dit geval om meer aandacht te geven aan met name je centrum, je buik (hara). Wanneer je meer in je centrum zit, word je minder snel uit het veld geslagen. Je staat immers stevig. De aandacht is bij jezelf en vanuit daar in contact met de buitenwereld. Invloeden van buitenaf hebben minder grip op je. Je volgt wat voor jou goed voelt.

Onderweg kom je tegen wat je belemmert dan wel tegenhoudt om continu in je centrum te zijn. Dit kunnen gedachten zijn, oude gewoonten, emoties, fysieke pijn of spanning. Graag zet ik mijn ervaring als Shiatsu massage therapeut en Psycholoog in om je te helpen bij jouw specifieke vraag.

Ik bied trajecten aan en het is ook mogelijk om een losse sessie te volgen, om uit te proberen. Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden de sessies geheel of gedeeltelijk vergoed.

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent en je vraag werkgerelateerd is, is de coaching aftrekbaar voor je inkomstenbelasting.

 

 

Contact met Janneke Bardoel