Irma van Tuil

Tai Chi – Qicong – Healing Tao

Mijn naam is Irma van Tuil-van Langen, en ik geef met veel plezier Qigong lessen en Qigong-therapie. In 1995 maakte ik kennis met Zen-meditatie en Qigong bij Sjef de Roos. Juist de combinatie van deze beide vormen vind ik heel mooi en sinds die tijd beoefen ik dit iedere dag. In 2003 begon ik met Zhineng Qigong en heb ik de opleiding gedaan aan het Chi Neng Instituut® van Patricia van Walstijn. (Level 1 & 2 en de kinderopleiding) Ik heb veel workshops gevolgd en nog steeds volg ik ieder jaar een of meerdere workshops bij internationaal bekende leraren zoals o.a. Ooi Kean Hin en Li Hongshi. Naast de Qigong en Zen-meditatie heb ik een 1-jarige opleiding gevolgd op het gebied van energetische- en meditatieve oefeningen van William Yang.

In 2012 heb ik privé lessen gehad in Maleisië van leraar Ooi Kean Hin en ben ik begonnen met de opleiding “Holistic Clinical Therapy” tot Qigong therapeute. De opleiding heb ik in 2015 in Maleisië afgerond.

Sinds 2005 geef ik Zhineng Qigong lessen in Nijmegen en omstreken. Verder wordt ik regelmatig gevraagd om een workshop te geven in binnen- en buitenland. Wil je liever één op één begeleid worden? Dat kan, meer informatie vind je hierover op mijn website www.bambootiger.nl. Bambootiger is ook te volgen op Facebook.

Lessen

woensdagochtend van 10.00 tot 11.30
donderdagavond   van  20.00 tot 21.30
vrijdagochtend van 10.15 tot 11.30

Tussentijds instromen in Nijmegen is mogelijk mits er plek is. In overleg is het mogelijk om vrijblijvend een proefles mee te doen op de woensdagavond les in Elst. Zo gauw er een plaats vrijkomt in Nijmegen kun je doorstromen naar een groepsles in Nijmegen.

Alleen in Elst is het mogelijk om een proefles mee te doen, dit is omdat de groepen in Nijmegen vol zijn.

Om iedereen voldoende individuele aandacht te kunnen geven worden de lessen gegeven in groepen van maximaal 15 personen. De oefeningen worden staand of zittend gedaan. Voor mensen die daar moeite mee hebben kunnen de oefeningen min of meer aangepast worden en zelfs liggend gedaan worden. Er wordt veel aandacht besteed aan grondings-oefeningen en je lichaamshouding, met als resultaat dat je je ontspannen voelt, bewust in je lichaam en je met beide voeten stevig op de grond staat. Ook als je al langere tijd Qigong beoefent, kun je nog steeds nieuwe lagen en uitdagingen binnen dezelfde oefeningen ontdekken waardoor juist verdieping ontstaat.

Kosten van een proefles zijn € 5,–

Contact

06-49612002
info@bambootiger.nl
www.bambootiger.nl

Contact met Irma van Tuil