Anna Schreiner

CoachingLichaamsgerichte therapie

Ik ben geboren in 1947 te Nijmegen. Door de ervaringen in mijn leven  ben ik op latere leeftijd gestart met dit werk en heb ik me steeds vanuit mijn eigen werkervaringen verder ontwikkeld. In 1995 heb ik de opleiding Bio-energetisch Analytisch therapeut afgerond (Lichaamsgerichte psychotherapie). Door deze opleiding ben ik me nog meer bewust geworden van mijn eigen lichaam met al zijn kracht, verdediging, zachtheid, negativiteit en liefde.

Het doel van de Bio-energetische analyse is om in de interactie tussen cliënt en therapeut de cliënt bewust te maken van diens gedrag, zodat deze zijn of haar karakter leert kennen.  Tegelijk wordt door lichamelijke interventies getracht de spierspanningen in het lichaam te verminderen en de bewegelijkheid te vergroten. De lichaamsoefeningen vergroten het gevoel van levendigheid. Je gaat meer voelen en waarnemen.

Ik vind het belangrijk om mijzelf te verbinden met de cliënt en mezelf open te stellen voor wat zich afspeelt. Ik werk met  liefde en plezier om samen naar je levenspad te kijken en te onderzoeken welke barrieres je tegenkomt die je belemmeren om in liefde te leven. Je vrij te voelen in wie je bent. We onderzoeken de verdedigingsmechanismes en kijken wat je voor een houding naar de buitenwereld hebt ontwikkeld. Wat hou je achter en wat mag er tevoorschijn komen.

In 2004 heb ik de opleiding Familie Opstellingen afgerond. Samen met mijn echtgenoot Vincent de Jong (huisarts van beroep) werken wij met een hele familie om te komen tot een oplossing. Meer informatie hierover op aanvraag.

Samen met Jan-Willem de Goeij bied ik lichaamsgerichte relatietherapie en intensives onder de noemer Groeien naar je kern.

Aanbod

Contact

024-3238934 / 06-12427893
annaschreiner@hetnet.nl
www.praktijkopdegrens.nl

Anna Schreiner
Contact met Anna Schreiner