Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training Werken met Karakterstructuren (start)

4 maart | 09:30 - 22:00

€750

Door Meis Thewissen

Voor wie

De training is voor coaches, therapeuten, trainers en voor iedereen die geïnteresseerd is in karakterstructuren voor zichzelf.

De inhoud

Karakterstructuren zijn verdedigingsmechanismes. Ze zijn te herkennen in gedachtenpatronen, gedragspatronen, blokkades, spierspanningen en lichaamshoudingen. Het kennen en herkennen van karakterstructuren geeft voor coaches en therapeuten heldere handvatten om mee te werken in de zoektocht naar heling en dat wat de heling in de weg staat. Of je nu met IEMT, hypnose of gesprekstherapie werkt en jij je cliënt energetisch, lichaamsgericht of nog weer anders benadert, maakt daarbij niet uit. Een lichaam is een lichaam en elk lichaam vertelt de eigen geschiedenis. De theorie van de karakterstructuren helpt je om elk lichaam te lezen en via die ingang doeltreffend en effectief te werken binnen je discipline.

Het programma

Elke module is telkens een aaneengesloten vrijdag en zaterdag en telt vijf dagdelen. De vrijdagochtenden starten we met een serie oefeningen waarbij je het eigen lichaamsbewustzijn opbouwt en uitbreidt. Dat is nodig om de ervaringsgerichte oefeningen in de karakterstructuren meteen in je lichaamsgeheugen te verankeren en zodat je er direct zelf mee kunt werken. Over de vijf dagdelen zijn theorie, ervaringen, persoonlijke processen, demonstraties en zelf oefenen verdeeld. De vrijdagavonden gebruiken we voor integratie en verdieping. In elke module komen telkens twee karakterstructuren aan bod, er zijn er in totaal zes, vandaar de drie modules. Ik hou ervan om in niet al te grote groepen te werken, zodat er voldoende ruimte is voor elk proces dat zich aandient. De maximale groepsgrootte is dan ook 12 personen. Ik werk samen met een assistente en dat is José van Hal, core-energetisch therapeute en verbonden aan Netherlands Institute Core Energetics (NICE).

Data en locatie

Voor de trainingsmodules zijn de data als volgt: 4 en 5 maart, 25 en 26 maart en 29 en 30 april, telkens een vrijdag en een zaterdag. We starten de ochtenden om 9.30 uur, nemen pauzes tussendoor en sluiten zaterdag om 17.00 uur af. We eten driemaal samen: tweemaal lunch en op vrijdagavond dineren we samen. De trainingslocatie is aan de Ruyterstraat 65 in Nijmegen, in Cordium, op 7 minuten lopen van het CS Nijmegen. In de omgeving is het betaald parkeren, wat verder weg in de parkeergarage kost een dagkaart € 10,- en op 10 mn lopen kun je gratis parkeren. Nadere informatie volgt wanneer je daar gebruik van wilt maken.

Kosten

De training kost in totaal € 695,- exclusief lunch (€ 15,- per lunch) en diner (drie gangen € 25,-), inclusief dus € 750,-. De kok kookt in alle allergieën (graag van tevoren opgeven) en voornamelijk biologisch.

Wat het oplevert

Je doet kennis op over de samenhang tussen geest, lichaam en trauma die in terugkerende, herkenbare patronen te zien zijn. Je kunt ze na de training ‘lezen’ en effectief inzetten in het werken met cliënten. Je hebt geoefend met alle karakterstructuren in het traceren van overtuigingen die de levensenergie blokkeren Je herkent de typerende fysieke kenmerken zoals die bij elke karakterstructuur horen Je krijgt diepere inzichten in je eigen patronen vanuit de karakterstructuren zodat je ook met dieper en doorvoeld inzicht de hulpvragen in je praktijk kunt benaderen Het werken in groepen en met elkaar is een helend proces omdat het je opent. Bovendien kan dat wat zich opent, rekenen op een ontvangst in het liefdevolle, warme groepsbad.

Aanmelden:

Meis Thewissen 0622001281
E-mail mtjthewissen@gmail.com

Klik hier voor de flyer in pdf

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
09:30 - 22:00
Kosten:
€750

Locatie

Cordium

Organisator

Meis Thewissen
Telefoon:
+31622001281
E-mail:
mtjthewissen@gmail.com
Site:
www.meisthewissen.nl